Vaše vijesti

SUSJEDI POZVALI FRANKOVIĆA DA SE PRIHVATI METRA Konzervatori obustavili radove na Pločama

SUSJEDI POZVALI FRANKOVIĆA DA SE PRIHVATI METRA Konzervatori obustavili radove na Pločama

– Zbog arheoloških nalaza pronađenih prilikom izvođenja građevinskih radova na k.č. 1569/1, k.o. Dubrovnik, o čijem pronalasku investitor IN TREND d.o.o. iz Dubrovnika nije izvijestio nadležni Konzervatorski odjel radovi na predmetnoj čestici privremeno su obustavljeni Rješenjem o obustavi radova (KLASA:UP/I-612-08/20-11/0013, URBROJ: 532-04-02-17/13-20-02, od 13. 02. 2020.) do pokretanja postupka obveznih arheoloških istraživanja. Temeljem podnesenog zahtjeva investitora IN TREND d.o.o., Konzervatorski odjel izdao je odobrenje za arheološka istraživanja (KLASA: UP/I-612-08/20-08/0100, URBROJ: 532-04-02-17/8-20-03, od 28. 02. 2020.) koja će voditi Nino Novak, dipl. arheolog – stoji u objašnjenju Ministarstva kulture RH. Napomenimo riječ je o tvrtci čija članica društva i osnivačica, među ostalim, je Marija Obrvan vlasnica luksuzne Maria store u Ul. sv. Dominika.

Gore navedena odluka donesena je nakon upozorenja susjeda Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku kako se radovi izvode na arheološki važnom nalazištu. Prema njihovim izjavama konzervatori su propustili djelovati na vrijeme jer im je prvi e-mail poslan još sredinom siječnja 2020., a sam izlazak stručnjaka na teren dogodio se tek 13. veljače iste godine.

Ovim drama oko izgradnje, odnosno rekonstrukcije objekata u Ul. maestra Đela Jusića dobila je svoj nastavak. Podsjetimo, zajednički jezik s investitorom i obližnje zgrade Miom Rešetar stanari ovog dijela Grada nisu uspjeli pronaći ni nakon kraja 2018. godine kada su nas prvi put obavijestili o svojim poteškoćama. Kako tvrde, tijekom radova na objektu došlo je do oštećivanja njihove imovine, a jednoj obitelji čak je blokiran pristup vlastitim ulaznim vratima. Zaključivši kako pravni alati nisu dovoljni u rujnu 2019. održali su i miran prosvjed.

Inzistiraju kako spomenuti investitor u njihovoj ulici izvodi bespravnu gradnju po Pravilniku o jednostavnim građevinama suprotnu samom Pravilniku, GUP-u i Prostornim planovima Grada Dubrovnika. Stoga, nastavno na mjerenja ‘koja ovih dana vrši po gradilištima’, pozvali su i gradonačelnika Mata Frankovića da ‘osobno s ovlaštenim inženjerom geodezije dođe u Ulicu Maestra Đela Jusića 22, na gradilište na k.č 3130 Investitor Mia Rešetar i izmjeri koliko je investitor zauzeo javne površinu na k.č 2427/1’.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist