Sport

SUPER FINALE SVJETSKE LIGE Barakude turnir otvorile pobjedom

SUPER FINALE SVJETSKE LIGE Barakude turnir otvorile pobjedom

Prva utakmica turnira ugostila je reprezentacije Hrvatske i Kazahstana te završila rezultatom 20:4 za Hrvatsku (5:2, 6:0, 3:0, 6:2). Ponajbolji igrač utakmice proglašen je Ante Vukičević s 4 ostvarena pogotka.

– Ovo je bila specifična utakmica radi velike razlike u kvaliteti protivnika. Od samog početka do kraja utakmice odigrali smo izuzetno koncentrirano, nametnuli svoj ritam i igru te na kraju zasluženo pobijedili i ostvarili jedan lijepi uvod u turnir. Sutra nas očekuju Srbi, u utakmicu treba ući jako, kao i uvije i ići na pobjedu. Dodatan motiv bit će to što igramo pred njihovim navijačima i punim tribinama gdje će oni također biti izuzetno motivirani – rekao je Ante Vukičević.

Uz Vukičevića u strijelce su se zabilježili Bašić s tri pogotka, Benić, Fatović, Buljubašić, Miloš i Šetka s po dva pogotka te Lončar s jednim.

– Bili smo fokusirani na utakmicu i ono što nas čeka. Znali smo da smo favoriti, međutim rekao sam igračima i prije početka turnira da je ova utakmica pitanje glave i jako sam zadovoljan kako smo reagirali. Sada idemo iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan. U sutrašnju utakmicuulazimo svim silama i pokušati ćemo pobijediti. Znamo da su fantastična reprezentacija, treba se odmorit i pripremit. I po pobjedu! No kako god završila u četvrtak nas očekuje još važnija utakmica – rekao je izbornik Tucak.

-Htjeli smo pobijediti, pobjeda nije bila upitna, ali odigrati jednu dobru i ozbiljnu utakmicu bez da se itko ozlijedi je uspjeh. Najvažnije je da smo zdravi i da se odmorimo i budemo spremni za sutra kada nas očekuje teška utakmica, ali još uvijek nije eliminacijska. Moramo razvijati igru i vidjeti koji su nam nedostatci – rekao je Luka Lončar.

Kapetan Hrvatske reprezentaciej Andro Bušlje istaknuo je kako je utakmica protiv Srbije najteža, ali i da nije presudna jer ih nakon toga čeka i Australija te najvažnija utakmica četvrtfinala.

-Nadamo se da ćemo dobro odigrati, da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu te da ćemo na kraju biti svi zadovoljni. Znamo da pobjeda na ovom turniru nosi prvu vizu za Tokijo pa nam je iznimno važan. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe – naglasio je Bušlje.

Hrvatska sutra u 21 sat igra s reprezentacijom Srbije dok ih u četvrtak u 15 sati očekuje reprezentacija Australije. Sve utakmice možete pratiti na Arena sport 1 tv programu.

Foto: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist