Natrag
23.3.2019 06:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šuica u EP-u: Želim da tema neravnopravnosti žena i muškaraca postane prošlost

11.3.2014 @ 14:05 Dulist Politika

Podijelite:

Prvog dana plenarne sjednice u Strasbourgu, koja se održava od 10. do 13. ožujka, zastupnici su raspravljali o jednakosti žena i muškaraca u 2012. godini.

Rasprava o istoimenom izvješću zastupnice Inés Cristine Zuber dovela je do vrlo aktivne i konstruktivne rasprave u kojoj su prednjačili zastupnici HDZ-a. Uvažavajući sve prezentirane argumente, dodajući bitne informacije koje do tada nisu spomenute, Dubravka Šuica je dodatno ukazala na neravnopravan položaj žena iako na svijetu čine većinu u strukturi stanovništva.

“U parlamentima diljem svijeta nejednaka je zastupljenost žena i muškaraca budući da je samo 21,4 posto žena u parlamentima, a slična situacija je i u ostalim segmentima života. Od ukupnog broja stanovnika čak 51% otpada na žene dok su one i dalje podcijenjene i nisu jednako tretirane,” istaknula je Šuica referirajući o Rezoluciji koja govori o tri osnovne aktivnosti koje se trebaju provesti kada su žene u pitanju.

“Prvo, žene moraju biti ekonomski neovisne i jednako plaćene. Drugo, jasno je kako je nejednaka zastupljenost žena na vodećim pozicijama u odnosu na muškarce što također mora biti korigirano i treće, skrećem pozornost na značajni problem nasilja nad ženama. Želim da tema nejednakosti žena i muškaraca postane prošlost”, istaknula je Šuica zahvaljujući se povjerenici Vivien Reding naglasivši koliko je važno govoriti o tematici koja će doprinijeti jednakopravnosti spolova.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana