Natrag
23.4.2018 19:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šuica među najbogatijim čelnicima HDZ-a

23.5.2012 @ 15:14 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Šefica dubrovačkog HDZ-a jedna je od tri najbogatija člana iz novog vodstva stranke.

Prema pisanju Večernjeg lista u novom vodstvu stranke najbogatiji su, sudeći po imovinskim karticama, Marijan Coner, Dražen Bošnjaković i Dubravka Šuica.

Pa evo što je Šuici zavedeno u imovinskoj kartici. Od nekretnina ima kuću u Dubrovniku od 350 metara četvornih, 80 kvadrata stana u Zagrebu, te dvije kuće na Pelješcu. Jedna je u Orebiću površine 200 metara četvornih, stečena nasljedstvom, a jednake veličine je i kuća za koju piše samo da je na Pelješcu. Tu je i vinograd na Pelješcu veličine 190 tisuća kvadrata, te šuma (400 kvadrata) i vikendica (70 kvadrata) u gradnji u Risovcu u BiH.

Od automobila zavedeni su Renault 9, Opel Vectra i Passat, a posjeduje i 27 dionica hotela Belvedere, 69 dionica tvrtke Atlantska plovidba i 63 dionice HT-a; sa suprugom još 63 dionice HT-a. Suprug joj u vlasništvu ima tvrtku Dube d.o.o za iznajmljivanje brodica, jahta, turizam i usluge. Godišnja zarada: 150 tisuća kuna.
Od ušteđevine navedeno je 130 tisuća kuna, 7 tisuća eura te 70 tisuća eura supruga.

Kad je riječ o imovini Marijana Conera, njegova tvrtka Coner na Pagu raspolaže s osam luksuzno opremljenih apartmana i pet soba, kafićem i restoranom, sve pod nazivom apartmani Barbati; ima dvije ljekarne u Bjelovaru, zdravstveni centar s ordinacijama opće medicine u Bjelovaru; tri wellness centra, u Bjelovaru, Vrbovcu i Zagrebu u sklopu hotela Sheraton.

Zdravstvenu ustanovu osnovao je 1994., a 2001. registrira tvrtku koja 2005. otvara wellnes centar u Bjelovaru i salon ljepote u Križevcima. Godine 2009. prodao je svih sedam ljekarni, točnije većinski paket od 51 posto Atlantikovoj farmaciji.

Dražen Bošnjaković suvlasnik je stana u Ivanić Gradu od 90 četvornih metara i kuće od 200 četvornih metara. Suvlasnik je i gradilišta u Ivanić Gradu od 650 četvornih metara, te livade od 2500 četvornih metara; kuća za odmor u Biogradu vlasništvo je supruge. Posjeduje Toyotu RAV 4, a sin mu je vlasnik Fiata i skutera, kupnju su mu omogućili roditelji. Zajedno sa suprugom vlasnik je dva posto udjela u tvrtki Centra za kombinirani transport Zagreb. Godišnja mu je zarada 228 tisuća kuna. Kreditna zaduženja: u Partner banci 2010. godine podigao kredit u vrijednosti 40 tisuća eura, otplata istječe 2015. godine.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana