Natrag
21.2.2019 19:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šuica: Došao je trenutak za prepustiti šansu drugom

30.11.2013 @ 19:09 Nikša Miletić Politika
5;5

Podijelite:

Županijski Odbor je donio jednoglasnu odluku o raspuštanju gradskih organizacija HDZ-a Metkovića i Dubrovnika i imenovanju povjerenstava.

-Za predsjednika povjerenstva u gradu Dubrovniku imenovan je Antun Kisić, a u Metkoviću Mladen Šutalo. Uz njih, imenovano je još i deset članova povjerenstava, koji su u obvezi da do 1. ožujka 2014. provedu izbore u Gradu Metkoviću i Gradu Dubrovniku. Pri tome imaju sve ovlasti raspustiti temeljene ogranke i provesti izbore u temeljnim ograncima u najdemokratskijoj mogućoj proceduri. Na županijskom odboru smo dogovorili da se predsjednici povjerenstava neće kandidirati za predsjednike ogranaka ni u Dubrovniku ni u Metkoviću, već da će u učiniti sve da u najdemokratskijoj proceduri provedu izbore -istaknuo je Branko Bačić novinarma netom nakon što je završila sjednica.

– Predsjednici povjerenstava učinit će se da svim zainteresiranim HDZ-ovcima Dubrovnika i Metkovića koji se drže sposobnima preuzeti vođenje gradskih organizacija da im uvjeti za to budu osigurani u demokratskoj proceduri. Mislim da je HDZ uspostavio vrlo visoke standarde po pitanju stranačkih izbora, što smo pokazali na našem općem saboru prošle godine. Mi ćemo na toj razini održati izbore i u ova dva grada. Ja sam siguran da nam se neće ponoviti ova blamaža oko izbora u SDP-u za županijskog predsjednika – kazao je Branko Bačić netom nakon sjednice.

Na upit zašto su raspušteni dubrovački i metkovski HDZ, odgovorio je da je javnosti to poznato,odnosno da je 'nacionalno vijeće HDZ-a donijelo je zaključak da tamo gdje gradske i općinske organizacije su ocijenile da nisu na lokalnim izborima postile očekivane rezultate, da se u tim jedinicama lokalne samouprave provedu i novi unutarstranački izbori'.

Sve je rečeno – kratko je komentirao Kisić, te dodao:

– Neću se kandidirati za predsjednika gradske organizacije HDZ-a.

– Ja sam 15 i pol godina vodila dubrovački HDZ, trenutačno sam potpredsjednica stranke, članica EU parlamenta, potpredsjednica EU pučke stranke za žene, došao je trenutak da treba prepustiti šansu nekom drugom, nekim mlađim ljudima i nadam se da ćemo to na najbolji mogući način učiniti kako bismo na sljedećim, što skorijim izborima, za Grad Dubrovnik ponovo pobijediti – istaknula je smijenjena predsjednica gradskog odbora HDZ-a Dubravka Šuica.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana