Kultura

Sudjelujte na skupnoj izložbi o Svetom Vlahu

Sveti Vlaho

Udruga Festa Dubrovnik, Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik i Galerija SebastianArt pozivaju likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u žiriranoj skupnoj izložbi „Sveti Vlaho u suvremenoj umjetnosti.“ Tema likovnih ostvarenja mora biti vezana za lik ili štovanje sveca zaštitnika Dubrovnika – Svetog Vlaha.

Umjetnici mogu prijaviti radove svih dimenzija, u nekoj od sljedećih tehnika:
– ulje, akril, kolaž i assemblage na platnu ili drvenoj podlozi
– crtež, kolaž, tempera, akvarel na papiru
– grafike svih tehnika
– skulpture svih tehnika
– fotografije crno-bijele i u boji
 
Svaki sudionik može prijaviti do tri (3) rada bez obzira na godinu nastanka. Sudjelovanje na izložbi prijavljuje se na sljedeći način:
Autori trebaju donijeti radove u ured Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik, svakog radnog dana od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 12 sati. Prilikom predaje, sudionici potpisuju revers. Svim će sudionicima radovi biti vraćeni nakon izložbe. Umjetnici koji žele sudjelovati, a ne mogu svoje radove donijeti osobno, mogu ih poslati poštom s povratnom adresom na koju će biti poslan revers i vraćen rad po završetku izložbe (Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik , Petilovrijenci 7, u Gradu, 20 000 Dubrovnik).

Uz rad je potrebno priložiti sljedeće podatke: naziv, godina izrade, tehnika i dimenzije djela te životopis ne dulji od 150 riječi.
Prijaviti se mogu svi likovni umjetnici bez obzira na obrazovanje, a prijavom prihvaćaju pravila ovog poziva. Rok za prijavu rada je 6. siječnja 2014.
Radove za izložbu odabire žiri u sastavu: akademski slikar Josip Škerlj, povjesničar umjetnosti dr. sc. Antun Karaman, povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.
Izložba će biti postavljena od 27. siječnja do 14. veljače 2014. u Kazalištu Marina Držića i Galeriji Sebastian. Svečano otvorenje je 27. siječnja 2014. u foajeru Kazališta Marina Držića u 19 sati, a domjenak nakon otvorenja u Galeriji Sebastian.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović