DuList IN

SUBOTNJA KAVA U GALERIJI Zavirite u čudesni svijet oceana

SUBOTNJA KAVA U GALERIJI Zavirite u čudesni svijet oceana

Umjetnička galerija Dubrovnik ove subote organizira stručno vodstvo povodom izložbe Oceani. Pogled na svijet kroz dijalektiku plime i oseke koja je nastala u suradnji Umjetničke galerije Dubrovnik i fondacije Thyssen-Bornemisza Art Contemporary koju je osnovala Francesca von Habsburg.

S početkom u 10 sati,  svi će posjetitelji imati priliku uživati u jutarnjoj kavi te pritom zaviriti u čudesni svijet oceana, podmorja i kultura koje žive na Pacifiku.

– Pitanja koja se tiču oceana mogu se činiti neshvatljivima i nerješivima zbog njihovih razmjera ili složenosti. Pozivajući stručnjake iz širokog spektra disciplina i širu javnost, TBA21-Academy kroz ovu izložbu i prateći simpozij nastoji stvoriti sustav znanja kako bi zajedničkim snagama omogućili radikalno drugačiju budućnost našeg planeta. Dubrovnik i Lopud, čiji su stanovnici redovito svjedočili ljudskim utjecajima na Jadransko more, djelovali su kao pravo odredište za ovu izložbu – izjavio je Markus Reyman, ravnatelj TBA21-Academy.

U nedjelju 22. srpnja također u 10 sati održat će se stručno vodstvo na Lopudu gdje će se predstaviti drugi dio izložbe Oceani i novoobnovljeni franjevački samostan koji se nakon 18 godina opsežnih restauratorskih zahvata predstavlja javnosti.

– Lopud već više od deset godina predstavlja mjesto istraživanja i razvoja moje fondacije, mjesto okupljanja umjetnika, mislioca, znanstvenika i kreatora politike iz cijeloga svijeta kako bismo zajednički pronašli rješenja za najhitnije probleme našeg vremena. Ne mogu zamisliti bolje i ljepše mjesto održavanja izložbe – poručila je Francesca von Habsburg predsjednica TBA21

– ‘Subotnja kava u Galeriji’ dio je bogatog programa Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima Grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Svaka nova izložba mogućnost je za proširenje i nadogradnju već uhodanog programa koji je dubrovačka publika prepoznala i izvrsno prihvatila – poručuju iz Umjetničke galerije Dubrovnik

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist