Natrag
21.7.2018 04:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO // ‘STVARNO VIŠE NEMA SMISLA!’ HGSS Orebić ponovo cijeli dan u potrazi za zalutalim turistom

28.8.2017 @ 20:00 Dulist Aktualno
12;12

Podijelite:

Danas je u 13:15, po privatnom pozivu, alarmirana HGSS Stanica Orebić, od koje je zatražena pomoć u pronalaženju zalutalog planinara na Sv. Iliji, javlja HGSS Orebić na svojoj Facebook stranici. 

Evo što su zapisali:

Grupa od dvadesetak stranih državljana se pri spustu s vrha Sv. Ilije, očito ne slušajući upute svog vodiča, razišla u više skupina te je potom jedan od njih jednostavno iščezao svima iz vidika. Ekipa spasitelja je u žurnoj akciji u koordinaciji sa Centrom 112 oko 15:30 locirala zalutalog koji je nakon pada niz sipar već bio prilično iscrpljen i dehidriran te istog suprotnim pravcem preko predjela Pišćet dovela na sigurno.

Turist je oko 18 predan djelatnicima HMP Orebić na daljnju skrb. Po ne znamo koji put ponovno upozorenje, ni u kom slučaju ne skrećite s obilježene staze, nosite dovoljno i više od toga vode, obuća i odjeća mora biti adekvatna za brdo te slijedite pozorno upute i upozorenja od HGSS-a i ostalih žurnih službi. Tvrdoglavost, nekorištenje mozga i samovolja se u planini jako brzo i skupo plaća. Nemorate baš Vi biti SEDMI putnik, stvarno nema smisla!

Izvor: HGSS Orebić

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana