Natrag
20.3.2019 02:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

„Studenti s invaliditetom“

13.6.2012 @ 18:47 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Predstavljanje zbirke edukativnih priručnika nadnaslova „Studenti s invaliditetom“ održalo se u Sveučilišnom kampusu u sklopu provedbe aktivnosti Tempus projekta Education for Equal Opportunities at Croatian Universities – EduQuality, u kojem je projektni partner i Sveučilište u Dubrovniku.

Zbirka od 8 edukativnih priručnika naslova: Opće smjernice, Prostorna pristupačnost, Pristup informacijama i uslugama, Izvođenje nastave i ishodi učenja, Mentorstvo i konzultacije, Međunarodna mobilnost studenata, Slobodno vrijeme i Psihosocijalne potrebe studenata,  doprinos su izjednačavanju pristupa visokom obrazovanju studentima s invaliditetom informiranjem, educiranjem i senzibiliziranjem sveučilišnih nastavnika, stručnog i administrativnog osoblja na Sveučilištu u Dubrovniku o specifičnim potrebama studenata s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj kao i načinima prilagodbe akademskih sadržaja njihovim mogućnostima.

U izradbi priručnika sudjelovala su 36 autora sa 6 hrvatskih sveučilišta (od toga 25 sveučilišnih nastavnika, 6 stručnih suradnika i zaposlenika u sveučilišnoj administraciji i 5 studenata), 12 urednika (od kojih 2 studentice), 6 eksperata za pojedina oštećenja, 12 recenzenata. Ukupno priručnici imaju 1489 stranica, 732 reference i 272 izdvojena i definirana pojma.
 
Također, tijekom pisanja priručnika sudjelovali su predstavnici svih partnera EduQuality projekta: akademsko, stručno i administrativno osoblje sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Dubrovniku, predstavnici studenata Hrvatskoga studentskog zbora, predstavnik Instituta za razvoj obrazovanja te, svojim iskustvom i savjetima, predstavnici inozemnih partnerskih institucija: Aarhus University, Masaryk University, University of Strathclyde i University of Gothenburg.
 
Predstavljanje edukativnih priručnika otvorili su pozdravnim govorima prorektor za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vlatko Lipovac, glavni tajnik Sveučilišta Dalibor Ivušić i Lelia Kiš-Glavaš, voditeljica EduQuality projekta.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana