Natrag
22.3.2019 13:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Studenti ponovo besplatno izrađuju stranice!

23.10.2013 @ 17:25 Mia Njavro Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednica HGK – Županijske komore Dubrovnik potpisale su 23. listopada u Rektoratu Sveučilišta Sporazum o suradnji na dva projekta – WebPoSt i PlanPoSt.

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno završenog, projekta WebPoSt, odnosno web-stranice poduzetnicima koje će izraditi studenti, suradnja se nastavila i ove akademske godine.

Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradit će web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i na  taj će način svoje teorijsko znanje primijeniti u praksi, a mali poduzetnici će besplatno dobiti web-stranicu za prezentaciju svog poslovanja.

Suradnja HGK – ŽK Dubrovnik i Sveučilišta proširila se na i na novi projekt – PlanPoSt, odnosno poslovni planovi poduzetnicima koje će izraditi studenti. Poslovni plan za modernog poduzetnika više nije luksuz nego nužnost, on je svojevrsna osobna iskaznica svakom biznisu. Bez njega poduzetnik ne može dobiti kredit u banci, HBOR-u, bez ideja stručno uobličenih u smisleni dokument poduzetnik ne može aplicirati na EU fondove, ali ni na nacionalne programe bespovratnih potpora za poduzetnike. Bez poslovnog plana poduzetnik više ne može ozbiljno predstaviti svoje ideje i zamisli.

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah istaknula je kako 'na ovaj način studenti dolaze u kontakt s gospodarstvom i imaju priliku pokazati znanje koje su stekli na studiju'.

Predsjednica ŽK Dubrovnik dodala je da je 'osnovni cilj povezati gospodarstvo i znanost, odnosno naše Sveučilište te da je to dobar vid prakse i stjecanje novih znanja' i pozvala male poduzetnike da ispune prijavni obrazac na njihovoj web-stranici.

Studentica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Vanja Vlahović zahvalila se na prilici za sudjelovanje u projektu PlanPoSt i istaknula da će poslovne planove raditi u okviru kolegija Menadžment malih poduzeća nositelja izv. prof. dr. sc. Tihomira Lukovića.

Konferenciji za medije nazočili su i pročelnik Odjela za elektrotehniku i računarstvo doc. dr. sc. Ivan Vilović i pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana