Natrag
16.12.2018 16:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stradun u znaku aktivnog života

26.4.2013 @ 22:09 Mia Njavro Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Drugi Studentski dan sporta  u organizaciji visokoobrazovnih ustanova Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku, održat će se sutra od 15 do 18 sati na Stradunu.

Uz studente, na događanju mogu sudjelovati i svi zainteresirani srednjoškolci te učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Prijaviti se mogu u svojim školama/fakultetima ili na e-mail: sc@acmt.hr, najkasnije do 27. travnja.

Cilj ove manifestacije je osvještavanje mladih generacija o važnosti zdravog načina života, te poticanje mladih, u prvom redu studenata i učenika osnovnih i srednjih škola, na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima.   

U sklopu jednodnevnog događanja, održat će mnogobrojne sportske aktivnosti kao što su već tradicionalna ulična utrka "RIT/ACMT Fun Run", demonstracija borilačke vještine "Aikida", demonstracija borilačko-plesne vještine "Capoeira", zumba u izvedbi "Aerobic kluba KL", Step 'n' Jazz, košarka s jednim košem. Osim toga, judo klub "Ura nage", koji je u jedanaest godina postojanja ostvario zavidne rezultate i osvojio brojne medalje u svim uzrastima, predstavit će moderne judo tehnike.

Centralno događanje svakako će biti "RIT/ACMT Fun Ran", ulična utrka koja se u organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju održava već petu godinu.    

Start i cilj utrke, koja započinje u 15 sati, bit će ispred kipa Orlando, a trčat će se do velike Onofrijeve fontane i natrag. Za osiguranje staze i ostalog prostora pobrinut će se više od sto volontera, studenata RIT/ACMT-a, Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta. Pobjednicima utrke dodijelit će se medalje i pehar.

Tijekom cijele manifestacije, "Hrvatska gorska služba spašavanja Dubrovnik (HGSS)" izvodit će spust niz palaču Sponza, na predjelu Luže, a veslački klub "Neptun", za sve zainteresirane, ustupit će dva ergometra, odnosno veslačku napravu koja dobro simulira kretnju natjecateljskog veslanja te je kao takva pogodna sprava za trening i pripremu veslača.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana