Natrag
18.2.2019 16:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stožer prikupio 650 tisuća potpisa!

6.12.2013 @ 11:25 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara je u dva tjedna prikupio oko 650.000 potpisa za provođenje referenduma o ćirilici, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru.

Prema riječima Snježane Patko, zadužene uza provođenje posla s potpisima, to nije i konačna brojka, jer je u četiri županije prebrojavanje još u tijeku, pa će se konačna brojka znati za nekoliko dana, prenosi vecernji.hr

Najviše je prikipljeno u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a iskazala se, rečeno, je i Splitsko-dalmatinska županija. Najmanji uspjeh bio je u Istarskoj županiji, što je, kako su objasnili u Stožeru, i očekivano, "s obzirom na opstrukcije u nekim gradovima."
Neslužbeno, u samom Vukovaru prikupljeno je oko 18.000 potpisa, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji oko 48.000.

Na upit novinara da prokomentira izjave premijera Milanovića i ministrice Pusić kako će promjene Ustava onemogućiti provođenje ovoga referenduma, član Stožera Vlado Iljkić rekao je da bi to moglo "dovesti i do ustavne krize."

Zakonski rok za predaju prikupljenih potpisa je tri tjedna nakon završetka prikupljanja, dakle od 1. prosinca, ali iz Stožera su rekli da će to biti odrađeno i puno ranije. Konačnu odluku o raspisivanju referenduma o ćirilici donosi Sabor, a u Vukovaru ne mogu predviđati kada bi to moglo biti.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana