Natrag
17.2.2019 21:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što ste najviše čitali u 2012. na dulist.hr?

3.1.2013 @ 13:06 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Istekom 2012. godine provjerili smo koje su Vas vijesti na našem portalu najviše zanimale, točnije napravili smo Top ljestvicu pet najčitanijih vijesti na našem portalu u protekloj godini.

Na prvom mjestu je jedna vaša vijest, točnije tekst Ivice Bana „Referendum nije prošao“, u kojem dubrovački odvjetnik dovodi u pitanje ustavnost i zakonitost provedbe i rezultata referenduma o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju. Odvjetnik Ban privukao je vašu pozornost ističući previd Hrvatskog sabora, koji nije uskladio Zakon o referendumu s promjenom ustavnih odredbi o referendumu prije raspisivanja državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Drugo mjesto drži vijest „Pretraga dužnika dostupna po imenu!“, u kojoj smo Vam početkom kolovoza ponudili poveznicu na internetsku stranicu s olakšanim pretraživanjem popisa poreznih dužnika. Popis poreznih dužnika podigao je puno prašine i obilježio 2012. godinu pa nije ni čudo što se baš ova vijest našla u naših pet najčitanijih, i to dvaput.

Naime, treća najčitanija vijest u 2012. godini je „Pročitajte tko sve duguje državi“, u kojem smo objavili detalje o tzv. stupu srama, s posebnim naglaskom na Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu Dubrovniku. Zanimalo Vas je koje su tvrtke s juga Hrvatske završile na popisu poreznih dužnika, a bilo ih je čak 152.

„Slaven Tolj pretučen i izbačen iz Revelina“ vijest je koja je na našoj Top listi najčitanijih zauzela četvrto mjesto. U tom tekstu prenijeli smo izjavu prvog čovjeka Art radionice Lazareti Slavena Tolja o incidentu koji se krajem travnja dogodio u CC Revelinu.

Na petom mjestu našla se vijest koja je krajem svibnja prošle godine potresla Dubrovnik i okolicu. U tekstu „Ubojstvo u Banićima, uhićen don Ivan Sinanović“ među prvima smo donijeli informacije o ubojstvu predsjednika mjesnog odbora Banići Marka Kraljevića, a zbog sumnje na počinjenje tog kaznenog djela odmah je uhićen don Ivan Sinanović.

I u ovoj godini pratit ćemo Vas i Vaš interes za teme o kojima pišemo. Nadamo se da će u našoj idućoj ljestvici najčitanijih vijesti, onoj za 2013. godinu, biti zastupljeno više onih dobrih, pozitivnih i optimističnih. Jer takvih će nam ove godine itekako trebati.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana