Natrag
25.3.2019 02:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što s Malostonskim zaljevom?

17.12.2012 @ 15:34 Dulist Aktualno

Podijelite:

Održan je radni sastanak predstavnika Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, predsjednika Ceha za ribarstvo i marikulturu Hrvatske obrtničke komore Antuna Pavlovića i župana Nikole Dobroslavića.

Na sastanku se raspravljalo o daljnjim koracima u realizaciji odluke Županijske skupštine oko Malotonskog zaljeva. Skupština smatra kako u moru treba ostati ista razina zaštite, ali je pokrenula izmjene režima zaštite kopnenog područja Malostonskog zaljeva. Smanjenje zaštite kopnenog područja za jedan stupanj pokrenuto je potrebama stanovništva Malostonskog zaljeva.

Također, na sastanku se razgovaralo i o primjedbama na Zakon o zaštiti prirode, na koje će se pokušati utjecati jer neka rješenja ne odgovaraju potrebama ljudi koji žive u Malostonskom zaljevu.

Predstavnici Instituta ukazali su na važnost zaštite Malostonskog zaljeva, na čemu rade aktivno, te su ustvrdili kako smatraju da je najbolje zadržati isti nivo zaštite na kopnu. Također, iskazali su spremnost na razgovore oko drugih modaliteta i to samo u slučaju ako oni ne bi ni na koji način ugrožavali more u zaljevu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana