Aktualno

Što s Malostonskim zaljevom?

Što s Malostonskim zaljevom?

Održan je radni sastanak predstavnika Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, predsjednika Ceha za ribarstvo i marikulturu Hrvatske obrtničke komore Antuna Pavlovića i župana Nikole Dobroslavića.

Na sastanku se raspravljalo o daljnjim koracima u realizaciji odluke Županijske skupštine oko Malotonskog zaljeva. Skupština smatra kako u moru treba ostati ista razina zaštite, ali je pokrenula izmjene režima zaštite kopnenog područja Malostonskog zaljeva. Smanjenje zaštite kopnenog područja za jedan stupanj pokrenuto je potrebama stanovništva Malostonskog zaljeva.

Također, na sastanku se razgovaralo i o primjedbama na Zakon o zaštiti prirode, na koje će se pokušati utjecati jer neka rješenja ne odgovaraju potrebama ljudi koji žive u Malostonskom zaljevu.

Predstavnici Instituta ukazali su na važnost zaštite Malostonskog zaljeva, na čemu rade aktivno, te su ustvrdili kako smatraju da je najbolje zadržati isti nivo zaštite na kopnu. Također, iskazali su spremnost na razgovore oko drugih modaliteta i to samo u slučaju ako oni ne bi ni na koji način ugrožavali more u zaljevu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist