Zanimljivosti

ŠTO RADE HIROVCI? Nakon opuštanja na Fijiju krenuli su popravci…

Nakon opuštanja na Fijiju javili su nam se HIRovci, koji su krenuli s popravcima jedrilicie u Vuda marini. Popis svega što treba popraviti, prepraviti, servisirati i zamijeniti je dugačak, ističu, a čini se da se sa svakim popravkom nešto novo pokvari pa taj popis nikako da se počne smanjivati.
-Servis motora, zamjena klinastog i zupčastog remena, predfilrera i filtera goriva, ulja, popravak kontrolne ploče motora, alternatora, namještanje kopče i brtvljenje osovine samo je popis za Lombardinija. Novi pataraci i još jedan postavljanje još jednog prednjeg štraja, pa popravci i šivanje genove, glavnog jedra i prepravci na novom floku kojeg smo dobili od našeg novog prijatelja Michaela koji plovi na preko sto godina staroj drvenoj jedrilici. Popravci drvenarije u unutrašnjosti su konstanta, kao i pranje, spremanje svega i svačega, njega tikovine i brtvljenje jarbola, kupovina rezervnih dijelova… Ima toga još, jer trebat će uskoro i izvaditi brod iz mora… Tako još jednom dokazujemo da je jedrenje oko svijeta zapravo popravak broda na egzotičnim lokacijama – navode naši HIRovci uz tradicionalni pozdrav.

Pročitajte još

Sve je spremno za aplikaciju antičke Narone

Dulist

OBLJETNICA HRM-a Još stignete obići ponos naše mornarice

NAKON OPERACIJE ‘SEA GUARDIAN’ Raketna topovnjača ‘Dubrovnik’ uplovila u grušku luku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija