Aktualno

ŠTO NAM DONOSI VIKEND Pripremite se za olujno jugo!

Kraj ovog tjedna obilježit će južina i natprosječna temperatura, a meteoalarm za ovu je subotu za dubrovačko područje izdao uto upozorenje. Očekuje nas, naime, mjestimice jako, povremeno i olujno jugo!

Prema prognozi potrala Crometeo, iako će ciklonalni centar biti daleko nad Atlantikom, ciklona će biti dovoljno jaka da njenim prednjim dijelom donese vlagu nad naše područje. Ipak, u početku će se raditi tek o povremenim i slabim oborinama, a nešto više kiše moglo bi biti u nedjelju.

Tijekom subote očekuje nas promjenjivo s izmjenama oblačnih i sunčanih razdoblja. U Dalmaciji većinom suho, donosi Crometeo, iako prolazno može biti vrlo slabe kiše, a kiša će biti češća krajem dana na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno i pojačano jugo, navečer na sjevernom Jadranu može biti lebića. Bit će toplo. Minimalne jutarnje temperature zraka od 4 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 14°C. Najviše dnevne od 12 do čak 18°C ponegdje u južnoj Dalmaciji.

U nedjelju će se nastaviti promjenjivo vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti kiše, više na sjevernom Jadranu, gdje može i zagrmiti. Jugo će prvo na sjevernom Jadranu okrenuti na slab do umjeren lebić i oštro, potom će se proširiti na veći dio obale. Minimalne jutarnje temperature zraka od 5 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne od 12 do visokih 19°C ponegdje u južnoj Dalmaciji. Vjetrovitije i nestabilnije vrijeme očekuje nas u ponedjeljak i utorak.

Pročitajte još

Iznajmljivači, oglašavate apartman na ovoj stranici? Od 1. lipnja kreće dodatna naplata

Dulist

PROGNOZA ZA LJETO Stižu paklene vrućine i razorne oluje

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist