DuList IN

Što bi Dubrovčani ponijeli na pusti otok?

Što bi Dubrovčani ponijeli na pusti otok?

Centar za istraživanje tržišta u veljači je proveo istraživanje na populaciji internet korisnika u dobi od 14 do 65 godina, a ispitanike se pitalo što bi sa sobom ponijeli na pusti otok. Najveći broj ispitanih (17 posto) odlučio se za nož ili sjekiru te neki drugi alat koji bi im sigurno poslužio u pronalaženju hrane, izradi nekih potrebnih predmeta ili čak u obrani.

Na drugom mjestu nalaze se mobiteli (iako na pustom otoku nema struje) i knjiga (po 13 posto). Osim mobitela, koji je inače beskorisan na pustom otoku jer na njemu sasvim sigurno ne bi bilo struje, osam posto bi ponijelo sa sobom neku vrstu.  

Devet posto je ispitanika odlučilo se za vodu,  kao nešto najvažnije što bi ponijeli sa sobom, a isti postotak ispitanika sa sobom bi ponio šibice ili upaljač.  
Žene bi pak češće sa sobom na pusti otok nosile knjigu (njih 18 posto) i mobitel (17 posto), muškarci nož (njih 25 posto), a oni stariji knjigu (16 posto) i računalo (15 posto).

Neki bi pak  sa sobom na pusti otok ponijeli i radio, Bibliju, ribarski pribor, prekrivač, brod, sliku voljenih osoba, kremu za sunčanje, neku vrstu alkohola, cigarete, voljenu osobu…

Za ovaj broj duLista pitali smo poznate Dubrovčane što bi sa sobom nosili na pusti otok.

INES TRIČKOVIĆ
Od cisterne, instrumenta do olovke i papir
– Prvo što bih ponijela sa sobom na pusti otok je cisterna vode. Zatim bih uzela jedan instrument i naravno olovku i papir. Olovku i papir bih nosila sa sobom jer imam potrebu zapisivati svoje ideje, misli, pjesme, i uvijek se uznemirim kad ih nemam sa sobom. Zato bih ih ponijela – umjetnica Ines Tričković.

DUBRAVKO ANDRIJIĆ
Nosio bih vreću knjiga
– Nosio bih vreću knjiga. S obzirom da na pustom otoku nema struje, mislim da mi nikakvi elektronički uređaji ne bi bili potrebni. A od ljudi, kada bih mogao birati,  sa sobom bih poveo Marka Twaina, Churchila i Sokrata. S njima mi ne bi bilo dosadno – sistem administrator u JLH-u Dubravko Andrijić.

ŽELJKO JAKOVIĆ
Jedino bih uzeo krunicu
– Nosio bih samo krunicu. I molio bih da me ljudi što prije pronađu. Mislim da je sve drugo suvišno na pustom otoku – predsjednik Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“ Željko Jaković.

 MATKO SALTARIĆ
Nigdje bez glisera
– Uzeo bih sa sobom, kad već mogu birati, dobar gliser s dva motora od 225 konja i s ogromnim spremnikom goriva. I naravno da nam tom gliseru imam dovoljno hrane i pića – novinar Matko Saltarić.

HELENA KOVAČIĆ
Na pusti otok sa šleperom cigareta, kave i s pincetom   
– Na pusti otok ponijela bih šleper cigareta, kave i pincetu. I naravno jednog zgodnog frajera – glumica Helena Kovačić.
 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist