Grad

Stižu testni e-skuteri. Hoćete li ih isprobati?

S prvim danom rujna dva testna e-skutera stižu na dubrovačke ulice.

Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, puna realizacija projekta uvođenja električnih skutera u javni gradski prijevoz očekuje se do 15. travnja 2017. godine kada će se postaviti i 15 stanica za punjenje i uvođenje u promet prvih 100 e-skutera na području grada.

No, 1. rujna ove godine započinje tromjesečno testiranje dva najbolja modela e-skutera izabranih putem stručne analize, koji će biti dostupni građanima i posjetiteljima. Domet skutera je između 60 i 100 kilometara s jednim punjenjem, a skuteri će se puniti na stanicama kada nisu u prometu.
Iz Gradske uprave također javljaju kako je krajem prošlog tjedna održana prezentacija konačnog rješenja projekta „GreenGo – Sustava uvođenja e-skutera u javni gradski prijevoz“.

Nalaze studije gradonačelniku Andru Vlahušiću, direktorici DURA-e Andrei Novaković i Upravi javnog prijevoznika Libertas te njihovim suradnicima iznio je autor prof. dr. sc. Joško Deur s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Studija između ostalog definira izbor najprikladnijeg električnog skutera dostupnog na tržištu, optimalno rješenje za punionice kao i idejno rješenje integralnog sustava dijeljenja skutera.

Jedan od pokrovitelja projekta bit će HEP, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirao projektnu dokumentaciju vrijednu oko 300.000 kuna. Grad Dubrovnik i Libertas osigurat će sredstva potrebna za realizaciju stanica i nabavku flote e-skutera.

 

Pročitajte još

VAŽNA OBAVIJEST Sljedeća tri dana zatvara se promet preko Mirinova

Dulist

SRETNO, ANA! Glasnogovornica Grada Dubrovnika odlazi u privatne vode

Dulist

Franković otkrio kada bi se mogao potpisati ugovor za ‘Aglomeraciju Dubrovnik’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija