Grad

Stižu testni e-skuteri. Hoćete li ih isprobati?

S prvim danom rujna dva testna e-skutera stižu na dubrovačke ulice.

Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, puna realizacija projekta uvođenja električnih skutera u javni gradski prijevoz očekuje se do 15. travnja 2017. godine kada će se postaviti i 15 stanica za punjenje i uvođenje u promet prvih 100 e-skutera na području grada.

No, 1. rujna ove godine započinje tromjesečno testiranje dva najbolja modela e-skutera izabranih putem stručne analize, koji će biti dostupni građanima i posjetiteljima. Domet skutera je između 60 i 100 kilometara s jednim punjenjem, a skuteri će se puniti na stanicama kada nisu u prometu.
Iz Gradske uprave također javljaju kako je krajem prošlog tjedna održana prezentacija konačnog rješenja projekta „GreenGo – Sustava uvođenja e-skutera u javni gradski prijevoz“.

Nalaze studije gradonačelniku Andru Vlahušiću, direktorici DURA-e Andrei Novaković i Upravi javnog prijevoznika Libertas te njihovim suradnicima iznio je autor prof. dr. sc. Joško Deur s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Studija između ostalog definira izbor najprikladnijeg električnog skutera dostupnog na tržištu, optimalno rješenje za punionice kao i idejno rješenje integralnog sustava dijeljenja skutera.

Jedan od pokrovitelja projekta bit će HEP, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirao projektnu dokumentaciju vrijednu oko 300.000 kuna. Grad Dubrovnik i Libertas osigurat će sredstva potrebna za realizaciju stanica i nabavku flote e-skutera.

 

Pročitajte još

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ Bez kreditnog zaduženja možemo izdržati još mjesec dana

Dulist

NUNCIJATA Usvajanjem UPU-a uklanja se posljednja prepreka za dodjelu zemljišta braniteljima

Dulist

U ČETVRTAK I PETAK Javne rasprave o prijedlozima UPU-a za Nuncijatu, Orašac i Sv. Jakov

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija