DuList IN

Stižu Šufit, Subrenum, Svadbas, Quasarr i Feredon!

Stižu Šufit, Subrenum, Svadbas, Quasarr i Feredon!

Ovog vikenda Park Orsula Music Festival ugostit će dvostruki program. U petak, 5. srpnja s početkom u 21.30 svoj će koncert održati klape Šufit i Subrenum.

Dan poslije, u subotu 6. srpnja, na Orsuli će nastupiti grupe Svadbas, Quasarr i Feredon. Ulaznice za svaki pojedinačni koncert iznosit će 60 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, a 80 kuna za sve ostale posjetitelje. Uz već uobičajenu mogućnost dolaska na tri načina: pješice karavanskim putom, automobilom ili motorom do vidikovca ili javnim gradskim prijevozom, osiguran je i prijevoz publike nakon koncerta do Grada. Prijevoz je uključen u cijenu ulaznice.

U petak, 5.7. na Orsuli će se održati pravi klapski spektakl.

-Od prvog izdanja POMF-a na Orsuli smo redovito ugošćavali klapske izvođače, ali to su do sada uvijek bile klape iz Dubrovnika i okolice. Sada nam u goste dolazi klapa Šufit, jedna od najznačajnijih hrvatskih klapa. Osnovana 1992., klapa Šufit je u svoju 21 godinu rada osvojila dosta vrijednih nagrada, a posebno treba istaknuti da je u razdoblju od 2006. do 2008. Klapa Šufit tri puta zaredom osvojila prvu nagradu i žirija i publike na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš što nije uspjelo niti jednoj klapi prije toga. Njihovi domaćini, klapa Subrenum iz Župe dubrovačke, također spadaju u red najpoznatijih hrvatskih klapa, a i oni su osvajali mnogobrojne nagrade na festivalima na kojima su nastupali – ističu organizatori.

Dan poslije, Orsula će ugostiti zagrebačku grupu Svadbas, riječki Quasarr te dubrovački Feredon. Svadbas je jedna od najpopularnijih indie-pop-rock grupa u Hrvatskoj. Do sada su objavili šest studijskih albuma od kojih je posljednji, „Još“ iz 2012. doživio velike pohvale kod kritike i publike. Svadbas su nekoliko puta nastupali u Dubrovniku i svaki put je to bio koncert za pamćenje pa nema razloga da tako ne bude i ovaj put. Riječani iz grupe Quasarr nezadrživo napreduje prema samom vrhu hrvatske scene. Objavili su dva albuma, jako su aktivni što se tiče koncertnih nastupa, a prošle godine su na Orsuli održali odličan koncert. Grupu Feredon dubrovačka publika sada već dobro poznaje, a na koncertu na Orsuli promovirat će svoj album koji je nedavno snimljen, ali još uvijek nije objavljen.
 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist