Zanimljivosti

Stiže najslađi festival u Dubrovniku

Stiže najslađi festival u Dubrovniku

Od 11. do 13. listopada udruge „Dubrovačka naranča“ i Deša – Dubrovnik organiziraju 7. Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u suradnji s HGK – Županijskom komorom Dubrovnik.

Festival se odvija uz financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a održat će se na trgu Luža, ispred crkve sv. Vlaha sa svečanim otvaranjem u subotu, 12. listopada u 10 sati.

Polako ali sigurno Festival prerasta u tradicionalnu manifestaciju i svojim sadržajem uvelike doprinosi turističkoj ponudi Grada u posezoni, jer osim njegovog osnovnog cilja, predstavljanja kvalitetnih proizvoda malih proizvođača iz ruralnih krajeva Hrvatske, Festival postiže i svoju kulturnu dimenziju jer sažima tradiciju, običaje i izvorne proizvode pretvarajući ih u jedinstveni gastrosuvenir.

Sudjeluje tridesetak izlagača iz naše zemlje, dok će sve proizvode (marmelade, pekmez i džem) ocjenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka uz pomoć prof. Josipa Žuvele, našeg priznatog stručnjaka kulinarstva i viteza gastronomije, najavljuje predsjednica Deše Jany Hansal.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. Ubijen dubrovački biskup Josip Marija Carević

Dulist

Ovako Libertas podržava Baby Lasagnu!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1911. Rođen slikar, kipar i arhitekt Josip (Beppe) Colonna

Dulist