Natrag
24.4.2019 02:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stiže najslađi festival u Dubrovniku

7.10.2013 @ 20:02 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Od 11. do 13. listopada udruge „Dubrovačka naranča“ i Deša – Dubrovnik organiziraju 7. Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u suradnji s HGK – Županijskom komorom Dubrovnik.

Festival se odvija uz financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a održat će se na trgu Luža, ispred crkve sv. Vlaha sa svečanim otvaranjem u subotu, 12. listopada u 10 sati.

Polako ali sigurno Festival prerasta u tradicionalnu manifestaciju i svojim sadržajem uvelike doprinosi turističkoj ponudi Grada u posezoni, jer osim njegovog osnovnog cilja, predstavljanja kvalitetnih proizvoda malih proizvođača iz ruralnih krajeva Hrvatske, Festival postiže i svoju kulturnu dimenziju jer sažima tradiciju, običaje i izvorne proizvode pretvarajući ih u jedinstveni gastrosuvenir.

Sudjeluje tridesetak izlagača iz naše zemlje, dok će sve proizvode (marmelade, pekmez i džem) ocjenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka uz pomoć prof. Josipa Žuvele, našeg priznatog stručnjaka kulinarstva i viteza gastronomije, najavljuje predsjednica Deše Jany Hansal.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana