Natrag
21.2.2019 03:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Step’n Jazz na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj

10.12.2013 @ 13:48 Ana Prohaska dulist IN
3;3

Podijelite:

Dubrovački plesni studio Step 'n Jazz otputovao je prošli tjedan na svjetsko prvenstvo u stepu u Njemačku.

Prvenstvo se održavalo u Riesi od 3.-7.12. u organizaciji IDO-a (International Dance Organisation). Iz Step 'n Jazza je sudjelovalo 35 plesača a na samom natjecanju je bilo preko 1500 plesača iz cijelog svijeta.

– Ponosni smo na nastup svih naših plesača. U ovoj plesnoj sezoni su se natjecali na državnim natjecanjima da bi se kvalificirali za svjetsko prvenstvo. Ovo je bila naša najuspješnija sezona u Hrvatskoj i naši plesači su se kvalificirali za svjetsko prvenstvo sa čak 14 koreografija – ističe Linda Valjalo.
Na samom prvenstvu u Riesi su plesači na najljepši način predstavili Hrvatsku i Dubrovnik. U svakoj kategoriji se natjecalo oko 30 točaka, u nekima i blizu 40.

– Ponosni smo što su naši plesači u ovakvoj konkurenciji izborili plasman u polufinale u svim kategorijama. Nažalost ove godine su promašili prolaz u finala za par bodova ali obzirom da je bila najjača konkurencija u zadnjih 10 godina što se tiče brojnosti i kvalitete plesača svi smo svjesni da je ovo itekako odličan rezultat za naše plesače.Naši najiskusniji članovi su odlučili propustiti svjetsko prvenstvo ove godine i s njima smo pripremili plesnu predstavu. Ova predstava je realizirana u suradnji sa folklornim ansamblom Linđo i ženskom klapom FA Linđo. Predstava će se izvesti u Kinu Slobode 16. prosinca u 20:30h. Pozivamo sve građane da dođu gledati! Također, možete 17. prosinca u 20h u Kinu Slobode gledati bozićnu priredbu studia na kojem ćete moći vidjeti neke od koreografija sa svjetskog prvenstva. Obje priredbe su humanitarnog karaktera i svi prihodi su namijenjeni udruzi Dva skalina pa pozivamo građane da dođu u što većem broju– dodala je.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana