Aktualno

STANOVNICI SOLINSKE POPLUTALA KUĆA ‘Ovo je posljedica pohoda agresora, građevinske mafije’

STANOVNICI SOLINSKE POPLUTALA KUĆA 'Ovo je posljedica pohoda agresora, građevinske mafije'

Dragi prijatelji, sinoć smo proživljavali pravu dramu, koja je zasigurno posljedica pohoda agresora u obliku građevinske mafije na koje smo mjesecima upozoravali i opet ništa – napisala je stanovnica Solinske ulice Victoria Ogresta na svom Facebook profilu. Tijekom olujnog nevremena koje je u utorak pogodilo dubrovačko područje, njoj i njenoj obitelji poplutala je kuća! Ističe kako u više od 50 godina ovako nešto nisu doživjeli.

-Odjednom je pukao zid i počela pljuštati voda, za tri minute već je bilo 5 centimetara vode u kuhinji i dnevnom boravku koja se slila i u moju sobu. Odmah smo izgasili struju i onako u mraku krenuli sekat vodu, dok tata nije donio reflektor. Kad sam se koliko toliko pribrala da mogu uzet mobitel u ruke zvala sam 112 (u panici se ne možeš sjetit nikojeg broja) u 22:49 i čovjek je rekao da će poslati vatrogasce. Međutim-ništa -naglašava.

STANOVNICI SOLINSKE POPLUTALA KUĆA 'Ovo je posljedica pohoda agresora, građevinske mafije'

Njezini roditelji i ona borili su se s vodom dok nisu pozvali susjeda da im pomogne, a kasnije i dunda.

-Nakon 10 minuta od toga zovem vatrogasce i kažu da imaju previše intervencija pa će doći kad stignu?! Nakon 10 minuta zovem prijateljicu kojoj je tata vatrogasac, ali ne u gradu. Nakon tog poziva (cca 20 minuta?) došla su dvojica vatrogasaca koji su rekli da ne mogu s pumpom ispumpavati jer nema dovoljno vode-već je prošla ura vremena od početka poplave i sami smo napravili ogroman posao i pola te vode uspjeli ručno izbaciti vanka. Vatrogasci su rekli da za to treba usisavač, koji je trenutno na intervenciji, pa ima još jedna intervencija nakon te i onda će doći do nas. I vidili smo da od toga vjerojatno ponovo nema ništa, ali kako su spomenuli usisivač sjetili smo se da Kate ima vodeni usisivač pa su došli ona i sin kad smo već skoro svu vodu izbacili, pa je Petar usisao preostalu vodu. Od vatrogasaca više NIŠTA – uzdaj se u se i u svoje kljuse – vazda bilo!!! Pošli smo ‘spavat’ (s jednim okom otvorenim i načuljenim ušima, moleći se da ne padne više kiše) oko 3 i dotad ni V od vatrogasaca vise, kao sto nemam ni njihovih propuštenih poziva na mobitelu jutros – priča Ogresta. Kako navodi, u pola stoljeća koliko im kuća postoji, navedeni zid nikad nije ni prokapio, a kamoli da je poplava nastala.

STANOVNICI SOLINSKE POPLUTALA KUĆA 'Ovo je posljedica pohoda agresora, građevinske mafije'

-U prizemlju smo ispod ulice koja je uništena prekomjernom mehanizacijom, razrovana, puknuta i kuće su nam rastrešene time i već poznatim pikamerom koji je za raditi autoput, a ne među obiteljskim kućama, stoga je jedini logičan zaključak da je ovo posljedica upravo kamiona i popratne prekomjerne mehanizacije protiv koje smo se pokušavali boriti od travnja! Prvo nam je tijekom radova u našoj ulici (o kojima vise svi sve znaju) kamion udario u kuću, pa u auto, pa je ovo prva veća posljedica udara kamiona u kuću (prilikom kojeg se pomakla i konstrukcija kuće!) ili od kamionima uništene naše ulice i susjedne – navodi. Pita se ‘što još treba čekati?’.

STANOVNICI SOLINSKE POPLUTALA KUĆA 'Ovo je posljedica pohoda agresora, građevinske mafije'

-Da nam se u potpunosti sruši kuća, da se sruši po nama pa da poginemo i ne pravimo vise ‘probleme’?!?! Od gradonačelnika samo šutnja u svibnju je detaljno saznao za sve probleme od moje mame, a dvije bivše kolegice, i opet se ništa nije napravilo! I opet nam je nanesena ogromna šteta, ponovno materijalna i psihička! I tko će to platiti opet? Pa mi naravno!!! Treba kompletno razrušiti dva zida u kuhinji i dnevnom boravku, koji su renovirani prošlog travnja! U mojoj sobi se laminat potpuhao-treba ga mijenjat, namještaj se natočao vodom! I onda ćemo u to sve uložiti velike novce, a agresori se vraćaju 15.9. i planiraju nastaviti s radovima jer kako kažu imaju sve potrebne dozvole, koje je naša korumpirana gradska vlast ispotpisivala, iako je sve nelegalno! P.S. Svaka stručna pomoć je dobrodošla! – napisala je Ogresta.

Foto: Victoria Ogresta Facebook

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist