Grad

STANOVNICI PORUČUJU Uređenje Lapadske obale u interesu je cijelog grada

STANOVNICI PORUČUJU Uređenje Lapadske obale u interesu je cijelog grada

Pozdravljamo inicijativu kojom se poziva na partnerstvo i dijalog u realizaciji ovog projekta i izražavamo svoju potpunu spremnost na suradnju i sudjelovanje na zajedničkom sastanku s gradskom upravom te predstavnicima koncesionara i ostalih gospodarskih subjekata koji obavljaju djelatnost na Lapadskoj obali – napisali su u otvorenom pismu stanovnici Lapadske obale, koji smatraju kako je njeno uređenje u interesu svih.

-Luka nautičkog turizma samo što nije otvorila svoja vrata nautičarima iz cijelog svijeta. Komunalna lučica je u prošloj godini dobila nove pontone i građani konačno imaju primjerene vezove za svoja plovila. Samo o uređenju i proširenju Lapadske obale nema konkretnih vijesti, osim nekoliko sastanaka s gradskom upravom na kojima smo informirani kako se otklanjaju projektno – tehničke zapreke za realizaciju projekta. Iako već pomalo umorni i siti praznih obećanja ne želimo vjerovati da ćemo zaista ostati zarobljenici narušenih odnosa između grada i koncesionara.

Iako smatramo da je uređenje Lapadske obale trebalo biti prvo na redu, i da javno uvijek treba imati prednost pred privatnim, svo proteklo vrijeme u kojem se gradila i uređivala luka nautičkog turizma i u kojem su se uredili komunalni vezovi, nitko od nas nije stajao na putu realizaciji ovih projekata koji zasigurno predstavljaju dodanu vrijednost našoj destinaciji. Isključivo smo se zalagali za suradnju i partnerski odnos, uvažavajući potrebe gospodarstvenika i ukazujući na komunalne i infrastrukturne probleme koje imamo i koje smo imali i prije izgradnje luke nautičkog turizma, a koji značajno narušavaju kvalitetu života svih nas.

Teška mehanizacija, kamioni i strojevi koji su korišteni za izgradnju luke nautičkog turizma, ali i drugih gospodarskih sadržaja na ovom prostoru dodatno su uništili ionako već teško oštećenu obalu pa su problemi koje imamo s plavljenjem obiteljskih kuća i čestim zatvaranjem prometa sve češći. Netko je dobro primijetio kako je Lapadska obala ostala uskraćena i za novogodišnju rasvjetu, vjerojatno jer tako teško oštećena i zanemarena ne daje lijepu sliku o gradu u blagdansko vrijeme. Uređena i proširena Lapadska obala zaista nije samo u interesu nas stanovnika i gospodarskih subjekata koji posluju na ovim potezu, nego je u interesu svih stanovnika ovog grada, jer bez njenog uređenja i proširenja teško će se realizirati projekt poticajne stanogradnje u Solitudu, a Babin Kuk i Solitudu će s vremenom ostati potpuno prometno izolirani od ostatka grada – napisali su stanovnici Lapadske obale.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist