AktualnoUrednički izbor

Srušio se potporni zid na gradilištu u Zatonu, susjedi strahuju za stabilnost njihove zgrade

Srušio se potporni zid na gradilištu u Zatonu, susjedi strahuju za stabilnost njihove zgrade

Uslijed neprimjerenog iskopa srušio se ogroman potporni zid na gradilištu, dio će još pasti i pitanje je je li ugrožena stabilnost zgrada poviše njega, javljaju nam Zatonjani. Naime, kako su za DuList istaknuli, riječ je o privatnom gradilištu dviju investitorica na kojem će se ispod postojećih zgrada napraviti nova zgrada. Gradilište, naglasili su Zatonjani, nije ograđeno niti je primjereno označeno tablom.

-Ne samo da se zid srušio, već nam se čitava kanalizacija zgrade sa septičkim jamama slomila i ‘viri’ vanka. Stanje je apokaliptično, prava katastrofa. Najgore je što ne znamo je li nam sigurno ući u vlastitu zgradu. Sve je ovo nastalo nepromišljenim potkopavanjem ispod zgrade. Mi smo apelirali u nekoliko navrata da se pripazi na to. Kopaju od sredine rujna, sada se zid ‘sručio’, a ja ne znam mogu li ući u vlastitu zgradu – požalio nam se predstavnik stanara zgrade poviše ovog gradilišta za čiju su stabilnost zabrinuti. Dodao je kako su zvali policiju te da su službenici na terenu te vrše očevid.

Situaciju ‘na terenu’ provjerili smo s glasnogovornicom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorkom Bečić  koja je istaknula da je policija zaprimila dojavu nešto iza podneva, kako će se napraviti izvješće te da su pozvali građevinsku inspekciju na teren.

-Uslijed pada zida nitko nije ozlijeđen. Važno je naglasiti i da nema nikakve opasnosti za stabilnost zgrada poviše gradilišta. Zid je najvjerojatnije ‘proklizao’ uslijed obilnih kiša, ali više ćemo znati po završetku očevida – rekla je Bečić.

Kakva je situacija u Zatonu, pogledajte na fotografijama koje nam je poslao čitatelj.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist