DuList IN

‘SRETNA SAM!’ Martin Scorsese koproducirat će film ‘Murina’ Antonete Alamat Kusijanović!

Producentske kuće Sikelia Prods. Martina Scorseseja i RT Features Rodriga Teixeire kofinancirati i koproducirati debitantski dugometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović Murina, čije bi snimanje trebalo početi u svibnju 2019. godine na lokacijama na hrvatskoj obali.

Dubrovkinja Antoneta Alamat Kusijanović prva je Hrvatica primljena u cannesku rezidenciju Cinéfondation, na kojoj je nekoliko mjeseci radila na razvoju svog prvog dugometražnog igranog filma Murina, kako prenosi HAVC.

Film je razvijala i u sklopu programa First Films First te Jerusalem Film Laba, a riječ je o obiteljskoj psihološkoj drami čija se radnja odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku i donekle nastavlja na onu višestruko nagrađivanog kratkometražnog igranog filma U plavetnilo. Povodom službene objave ulaska Martina Scorseseja u njen tim, mlada je dubrovačka redateljica u Cannesu kratko izjavila: ‘Sretna sam, višegodišnji rad se isplatio!’

Glavnu ulogu u filmu nosi Gracija Filipović, a producentica je Zdenka Gold (Spiritus movens).

– Dugo smo kuhali, radili i razvijali Murinu, i došli smo do ovog izvrsnog rezultata. Svi smo jako sretni, no ovo je tek početak, pred nama je još jako puno posla. Vjerujem u Antonetu i tim koji smo okupili oko filma i nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja – rekla je Gold. Koproducent filma je i Danijel Pek (Antitalent).

Ni Daniel Rafaelić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, nije krio oduševljenje sjajnim uspjehom Antonete Alamat Kusijanović u Cannesu, čije je 71. izdanje sinoć otvorio upravo Scorsese:

– Svaka filmska zajednica navikla je hvaliti samu sebe. No kad vas profesionalnim blagoslovom pospe onaj koji to ne mora, to je onda najveće priznanje. Imati Martina Scorsesea u našoj filmografiji, baštiniti njegov talent kako bi se odnjegovao onaj novi, Antonetin, ponovno pokazuje da hrvatski film ima najveće uspjehe ako, da parafraziram Maestra Scorsesea, iza sebe ima Doba nevinosti, a čuva se Vuka s Wall Streeta – rekao je Rafaelić.

Antoneta Alamat Kusijanović rođena je 1985. godine u Dubrovniku. U svojim filmovima tematizira tamnu stranu strasti, obiteljska ograničenja i opasnost koju donose tajne. Magistrirala je filmsku umjetnost na Sveučilištu Columbia u New Yorku.

Sikelia Prods. i RT Features osim Murine sufinancirat će te koproducirati i debitantski dugometražni igrani film Port Authority Danielle Lessovitz, o čemu više možete pročitati u Varietyjevom članku koji je dostupan na ovoj poveznici. Ove dvije tvrtke surađuju od 2014. kako bi zajedno otkrivale mlade talente iz cijeloga svijeta. ‘Udružili smo snage s RT Features kako bismo proširili autentične i uzbudljive nove izričaje u kinematografiji. Danielle i Antoneta snažno utjelovljuju taj duh kroz svoje jedinstvene vizije. Iznimno nam je drago što njihove nadahute priče donosimo zaljubljenicima u film širom svijeta’, rekli su Martin Scorsese i Emma Tillinger Koskoff.

Izvor: HAVC 

Pročitajte još

VIDEO/MODNI SPEKTAKL U GALERIJI Ovo su finalistice ‘Lica godine’

Dulist

BIRAJU SAMO OČARAVAJUĆE LOKACIJE Cercle produkcija stiže u Dubrovnik

Dulist

HARRY POTTER U SPORTSKOJ DVORANI Velika produkcija plesnog studija 3V

Dulist