Politika

Srđevci objasnili što se danas događalo na sjednici Gradskog vijeća

Iz KLGB Srđ je Grad uputili su priopćenje u kojem su iz njihove perspektive objasnili što se ove srijede događalo na sjednici Gradskog vijeća koja je prekinuta nakon što je gradonačelnik Mato Franković povukao dnevni red. Prethodno su, podsjetimo, oporbeni vijećnici istaknuli kako ‘nije primjereno danas raspravljati o bilo čemu osim pitanjima vezanim za koronavirus’.

-Upravo na zahtjev liste Srđ je Grad da se sazovu predstavnici svih stranaka i lista koja participiraju u radu GV-a gradonačelnik je sazvao i održao dva sastanka. Smisao sastanaka bio je da se na ovoj sjednici mora pokazati jedinstvo Gradskog vijeća, naročito vezano uz situaciju pandemije koronavirusa. Na sastancima je bilo naglašeno da se u ovoj situaciji trebaju izbjeći sve one točke koje bi dovele do polemike u vijećnici te da se fokusiramo na Izvješće gradonačelnika i nekoliko tehničkih točaka koje su se ticale sastavljanja nekolicine tijela. Gradonačelnik je prethodno trebao ukazati na brigu i skrb Grada Dubrovnika i svih službi u ovoj situaciji, a sjednica je trebala biti vrlo kratka. Ostale točke, trebale su, zbog svoje naravi, biti povučene s dnevnog reda. Na sastanku u utorak ta se odluka utvrdila i rečeno je da će se ujutro dostaviti izmjenjeni dnevni red. Svi su tada pristali na ovakav scenarij – ističu u priopćenju Srđevci.

-Međutim, novi Dnevni red koji nas je dočekao u 9 sati ujutro, umjesto 34 imao je 23 točke (!), od kojih je nekoliko bilo više nego problematične naravi. Vrlo neugodno iznenađeni ovim nepoštivanjem dogovora, oporbeni vijećnici su tražili izostavljenje barem četiri najspornije točke. Naravno, HDZ i DUSTRA te DDS nisu pristali i predloženi dnevni red je ostao. Izigrani ovakvim potpuno neodgovornim i u ovoj situaciji neprimjerenim ponašanjem, oporbeni vijećnici su odlučili napustiti sjednicu. Vidjevši politički nepovoljnu situaciju Franković se teatralno izvukao s nekoliko efektnih fraza i povukao sve točke – nastavljaju dalje Srđevci dodajući kako vjeruju da je ‘gradonačelniku bilo vrlo neugodno zbog svega’ te da se dogovora ‘časni ljudi moraju držati!’, zaključili su Srđevci u svome priopćenju.

Pročitajte još

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Dulist

Hodžić za DuList: Bošnjaci moraju imati svog vlastitog zastupnika u Saboru

Dulist

GRADSKO VIJEĆE ODLUČUJE Ukida se bivši Medovićev odjel za imovinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija