Grad

SRĐEVCI O ZIMSKOJ LINIJI ZA FRANKFURT „Grad i TZ su nas ignorirali i zavlačili, ali smo uspjeli“

SRĐEVCI O ZIMSKOJ LINIJI ZA FRANKFURT „Grad i TZ su nas ignorirali i zavlačili, ali smo uspjeli“

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad uputila je priopćenje za javnost vezano za realizaciju njihovog amandmana o uspostavi zračne linije za Frankfurt.

„Zračna linija za Frankfurt – put od potpunog ignoriranja do fotofiniš realizacije

Dubrovnik će od sljedeće zime ipak biti povezan direktnom zračnom linijom s Frankfurtom tri puta tjedno!

Rezultat je to dogovora koji je, usuglašavanjem stajališta između TZ grada Dubrovnika, MINT-a, HTZ-a i Croatia Airlinesa i privatnog sektora, postignut u zadnji čas te će se tim činom u potpunosti realizirati ova mjera koju je u Proračun grada Dubrovnika za 2015. godinu predložilo ‘Srđ je Grad’.

Takvim rezultatom bismo, zapravo, trebali biti zadovoljni. Zadovoljni zaista i jesmo činjenicom da se akti koje donesu tijela Grada provode, međutim ne i odnosom TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika prema KLGB Srđ je Grad tijekom samog pregovaračkog procesa.

Naime, taj je proces obilovao ignoriranjem, dezinformacijama i zavlačenjem od strane spomenutih subjekata, a sve u cilju izbjegavanja realizacije spomenutog amandmana iz nama nepoznatih razloga. Na kraju procesa, stisnuti u kut argumentima, negodovanjem javnosti i poslovnih partnera, bili su prisiljeni, iz drugog pokušaja, realizirati amandman onako kako je i predložen, upravo prema modelu koji je u amandmanu s naše strane bio detaljno pojašnjen.

Njegovom su realizacijom pale u vodu dezinformacije koje je Gradonačelnik ciljano upućivao kroz medije.

Tako je, na primjer, vezano uz trošak koji bi Grad Dubrovnik uspostavljanjem spomenute linije trebao snositi, uporno ponavljao mantru o neophodnih 9 milijuna kuna za realizaciju ukupno 44 rotacije , što nijednom relevantnom kalkulacijom nikada nije bilo potvrđeno. Od početka smo znali da iznos neće prelaziti 4 milijuna kuna. Na kraju se ispostavilo da je stvaran trošak uspostave zračne linije Dubrovnik – Frankfurt tijekom zimskog perioda ukupno 3,5 milijuna kuna, i to za realizaciju ukupno 61 rotacije!?

Također, pale su u vodu dezinformacije iz TZ grada Dubrovnika, koje su se također plasirane u javnost, kako linija ne može biti realizirana jednim od predloženih modela udruženog oglašavanja HTZ-a, već na drugi način, pod stavkom HTZ-a ‘Posebni promotivni i druge strateški projekti za 2016.’, što se pokazalo apsolutno netočnim. Naime, u zadnjem priopćenju za medije, TZ grada Dubrovnika sama potvrđuje i priznaje da će linija ipak biti realizirana upravo onako kako je amandmanom KLGB Srđ je Grad i predloženo, a to je putem natječaja za financiranje promotivnih kampanji privatnog i javnog sektora na Glavni ured HTZ-a.

Što na kraju reći? Možda da smo zadovoljni što se predložena mjera, zahvaljujući našem ogromnom naporu, argumentiranim stavovima, doziranom pritisku i velikoj volji realizirala, i to ponajprije na dobrobit građana Dubrovnika, naših gostiju i poslovnih partnera. To što Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika, hvaleći se uspostavom zimske linije za Frankfurt, u svojim nastupima ili konferencijama za medije niti jednom riječju ne spominju doprinos KLGB Srđ je Grad, služi zapravo njima na čast. Očito im je želja da sve zasluge pripišu sebi.

Ono što je u konačnici najbitnije, a u budućnosti će se pokazati takvim, činjenica je da ovaj projekt temelj na kojem će se graditi planovi vezani uz produljenje sezone i na zimske mjesece, od koje će višestruku korist imati svi građani Dubrovnika.

KLGB SRĐ JE GRAD

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović