Sport

SQUARE GOST U KNINU “Osigurali smo ostanak, idemo rasterećeni”

MNK Square 2013./2014.

Samo su četiri kola do kraja prvenstva 1. Hrvatske malonogometne lige. Ukupno je 12 bodova u igri, a koliko zapravo Square može, pitanje je koje svi navijači i ljubitelji Squarea postavljaju već duže vrijeme.

Naime, mnogi će se složiti da je post od čak tri mjeseca (uključujući prvenstvenu stanku) bez domaće pobjede veliki minus, no odlične igre u gostima osigurale su primarni cilj – ostanak u najelitnijem rangu malog nogometa u Hrvatskoj!

Duplo više brige je u redovima konkurencije, a pogotovo u redovima idućeg protivnika – Kijevo Jako Sporta, potom Novog Marofa, Uspinjače, ali i Vrgorca. Posljednjeplasirani Novi Marof ima 13 bodova, Kijevo 14, Uspinjača 15, Vrgorac 17 bodova.

Što se tiče gostovanja u Kninu, situacija s igračkim kadrom kod trenera Mata Cvjetkovića baš i nije zadovoljavajuća. U susretu protiv Murtera, ozlijedili su se Darko Rangotov i prvi vratar Zoran Primić (uz ozljedu Primić ima zabranu nastupa zbog kartona), a također zbog crvenog kartona jednu utakmicu zabrane ima Ante Daničić.

– Što se mora nije teško, a nama ovo nije prvi put da nemamo pola momčadi. U Knin zasigurno ne idemo s bijelom zastavicom, a kako smo već osigurali ostanak – naš primarni cilj, idemo rasterećeni jer će domaćin biti u zaletu od prve minute radi toga što će im pobjeda uvelike osigurati miran nastavak – rekao je Mato Cvjetković, trener prve momčadi.

Kijevo je na svom terenu odigrao osam utakmica, ostvario tek tri pobjede, upisao remi i četiri puta dvoranu napustio pognute glave. Uz negativan omjer Kijevo ima najgoru obranu lige (72 primljena pogotka). Vrijedi istaknuti da je prošle godine upravo u svojoj dvorani osvojio Kup Hrvatske.

Bodovi Kijevu za ostanak, a Squareu za ulazak u play off garantiraju malonogometni spektakl. Utakmicu možete pratiti putem facebook društvene mreže MNK Square Dubrovnik od 19.45 sati.

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist