Crna kronika

SPRIJEČIMO POŽARE ZAJEDNO Ne budite neodgovorni pojedinac, pogotovo ne sad!

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije stalno podsjeća građane na obvezu pridržavanja svih mjera zaštite od požara iz Odluke o mjerama zaštite šuma od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije, ali smo u posljednje vrijeme, na žalost, svjedoci da se tih mjera, neodgovorni pojedinci, ne pridržavaju, što ima za posljedicu učestale požare raslinja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Svima vam je dobro poznato da se na čitavom području Republike Hrvatske, pa tako i na području Dubrovačko-neretvanske županije, provode posebne mjere vezano za sprječavanje širenja koronavirusa, te ovim putem skrećemo pozornost svim građanima da se, za slučaj nužne potrebe paljenja vatre na otvorenom, trebaju, bez izuzetka, pridržavati svih odredbi Odluke o mjerama zaštite šuma i drugih objekata od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, veliki broj ljudi je ovih dana, uslijed novonastale situacije, prekida škole i nerada većine poduzeća pošao privremeno živjeti na selo, a mnogi su to iskoristili za čišćenje i paljenje korova, drače i slično što je za svaku pohvalu. Međutim, od početka provedbe posebnih mjera dogodilo nekoliko vatrogasnih intervencija, a u slučaju požara na Korčuli (Pupnatska luka) na požarište su morali izaći gotovo svi vatrogasci s otoka. U trenucima kada su u cijeloj državi izvanredne prilike, i kada nam je svaki čovjek bitan, a posebno vatrogasac, molimo sve da budu savjesni u paljenju pazeći na sebe i druge.

Bez obzira što je, uz poduzimanje svih propisanih preventivnih mjera, do 1. lipnja, osim na području općina Smokvica, Blato i Vela Luka gdje je do 1. svibnja, dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom, potrebito je ograničiti sva paljenja vatre na otvorenom na najmanju moguću mjeru, kako radi sprječavanja svakog širenja požara, tako i radi zaštite pripadnika vatrogasnih postrojbi.

Pročitajte još

DETALJI O POŽARU U SMOKVICI Osumnjičeni trojac spaljivao korov i nisko raslinje

Dulist

Požar u Smokvici izazvalo spaljivanje korova, počiniteljima slijedi kaznena prijava

Dulist

Saniraju se rubovi požara u Smokvici, vatrogasci će dežurati cijelu noć

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija