Natrag
23.2.2019 06:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Spašavanje u urbanoj sredini

30.3.2012 @ 13:58 Ana Prohaska Zanimljivosti
17;17

Podijelite:

Na starom putu za Orsulu, na strani od Belvedera, danas je održana završna vježba spašavanja u kojoj su sudjelovali pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi i Dubrovačko primorje te Državna intervencijska postrojba Dubrovnik.

Mladen Vinković, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za vatrogastvo i voditelj ovog osposobljavanja rekao nam je kako j ovo završni dan osposobljavanja koje je počelo ovog ponedjeljka..

– Imamo dvije tehnike spašavanja, na kosini i vertikali, i svi su položili. Sudjelovalo je 5 dubrovački vatrogasaca, četiri iz Dubrovačkog primorja te 5 članova Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik. Ovo je nešto novo za vatrogasce jer smo ovakve tehnike počeli vježbati prošle godine. Išli smo se obučavati u Francusku i Italiju kako bi mogli te nove tehnike prenijeti našim vatrogascima. Nekad je ovakava način spašavanja radila HGSS.  Mi  se sada usmjeravamo na urbanu sredinu, prometnice, zgrade dok HGSS radi u ruralnim sredinama- zaključio Vinković. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana