Natrag
18.2.2019 01:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Španja najavljen kao “onaj kojeg treba pratiti”

25.8.2012 @ 10:32 Baldo Marunčić Sport
2;2

Podijelite:

Koliko je Dubrovčanin, hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja, cijenjen u paraolipijskom svijetu još je jednom dokazano na službenim stranicama Međunarodnog paraolimpijskog odbora.

Naime, Španja, koji se u Londonu trenutno priprema za nastup na Paraolimpijskim igrama, na službenoj je stranici istaknut u posebnom svjetlu kao „onaj koga treba pratiti“.

– Hrvat Mihovil Španja dokazao je da pripada plivačkom vrhu nastupom na Europskom prvenstvu u Berlinu 2011. godine, kada je osvojio medalju u svakoj od pet kategorija u kojima se natjecao – ističe se na internetskoj stranici paralympic.org.

– Španja je dvaput zlato izgubio od svog najvećeg rivala, Britanca Jonathana Foxa, ali kaže kako je to rivalstvo jedan od njegovih najvećih motiva u bazenu – stoji na službenim stranicama MPOO-a.

Podsjećaju kako je u svojoj sjajnoj karijeri Španja srušio 15 svjetskih rekorda te osvojio dva svjetska i tri europska naslova, a pet puta je bio je proglašen za najboljeg sportaša s invaliditetom u Hrvatskoj. Španja je na Igrama u Ateni 2004. godine osvojio tri brončane medalje, a u Londonu ima cilj toj kolekciji dodati još medalja u izravnoj konkurenciji s Foxom.

Da u Londonu Španju smatraju plivačkom i športskom zvijezdom govori i podatak kako je njegovo ime, uz  imena britanskih plivača 21-godišnjeg Jonathana Foxa i 35-godišnjeg Sasche Kindreda, uvršteno na 56. mjesto najvećih 100 priča predstojećih Paraolimpijskih igara u Londonu.

Podsjetimo, Španja će u Londonu nastupiti u četiri kategorije: 100 metara leđno (30. kolovoza), 100 metara prsno (1. rujna), 200 metara mješovito (2. rujna) i 400 metara slobodnim stilom (6. rujna).

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana