Kultura

SP U KANADI Dubrovnik ima svjetske prvake!!!

SP U KANADI Dubrovnik ima svjetske prvake!!!

Dubrovački veterani su obranili naslov svjetskih prvaka pobijedivši Russian Bearse 13:10 u finalu 15. Svjetskog prvenstva veterana. U sedam odigranih utakmica imaju isto toliko pobjeda što daje dodatnu dimenziju ovom velikom rezultatu.

– Orila se naša pjesma Montrealom. Pobijedili smo Ruse, koji su po imenima iz vremena kada su se bavili profesionalno vaterpolom zvučala zstrašujuće. Ali dobra priprema utakmice i odlično odigran susret od strane svih naših igrača stvorili su razliku – kazao  je Goran Turajlić, trener Dubrovačkih veterana.

– P0veli smo 10:5 i držali konce u svojim rukama. Ipak, u trećoj četvrtini su se približili na 10:8, ali to je bilo sve. Slomili smo ih i na fizičkom polju. Zaista, veliki je uspjeh i zadovoljstvo dobiti ovakvog suparnika – nije krio zadovoljstvo Turajlić.

Tko su svjetski prvaci?

Đuro Šturica, Robert Tiozzo, Alen Bošković, Božidar Plazonić, Željko Mage, Joško Matić, Božo Lujo, Antun Paskojević, Željko Margaretić, Boško Perić, Miho Klaić, Jug Bašica, Maro Šušić, Davor Erjavec i Božo Koprivica. Trener: Goran Turajlić. Predsjednik: Branko Bazdan.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist