Natrag
20.2.2019 15:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Smokvin list smokvinog lista”

8.1.2013 @ 19:13 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Arhitekt Dinko Bakulić kazao je kako je golf 'smokvin list' apartmanizacije, pa je Studija prema tome 'smokvin list na smokvinom listu'.

– To se moglo i očekivati kad izradu plaća ulagač. Ja se takvog posla ne bih uhvatio – rekao je Bakulić, dodavši da kad bi se izgradilo svih pet golf igrališta bez resorta, kako bi ulagač glatko odustao.

Upitao je hortikulturnog arhitekta Lida Stošića zašto se gradi na nedopuštenom terenu šuma i terena u smjernicama, koje su se navodno poštivale, označenih s P1 i P2, na kojima je gradnja zabranjena.
– Da je investitor došao i samo zapjevao: Meni tvoja, tebi moj, mi bismo taj posao napravili. Ta im mogućnost ostaje i dalje. Nama renta, njima zgrade i taj posao bi se napravio – zaključio je Bakulić. Stošić mu je odgovorio kako se pri vrednovanju krajobraza gledalo gdje je golet, gdje opožareno, a gdje šikara.
– Utvrđivali smo gdje je ono vrjednije, gdje se može intergrirati u krajobraz golfa, koji je park krajobraznog stila – odgovorio je Stošić.
– Smjernice samo preporučuju, a ne zabranjuju – zaključio je.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana