Natrag
22.4.2018 12:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Smjena za Sustjepan”

28.5.2012 @ 22:26 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

U organizaciji Centra za arhivsku građu večeras je u dvorani Ivana Pavla II. u samostanu Svete Klare održana promocija novog dokumentarnog filma "Smjena za Sustjepan" autora Mladena Jurkovića.

Film donosi svjedočanstva branitelja o 21. studenom 1991. godine kada je izvršen jedan od najžešćih napada na Sustjepan.

– Centar za arhivsku građu je udruga koju smo morali osnovati prije 7, 8 godina zbog zaborava o Domovinskom ratu i onoga što je  bitno, a to je da smo stvorili hrvatsku državu. U tom smislu smo napravili taj centar u kojem bi prozvodili jednu vrstu dokumentarnih filmova odnosno zapisa u kojima bi iznijeli svjedočanstva o vremenima koja bi ulazila u povijest,  a to je da su hrvatski branitelji i ovaj narod stvarali hrvatsku državu i obranili ovaj Grad. 

Tako proizvodimo multimedijalne projekte, pa je tako i danas predstvljen jedan takav projekt koji svjedoči o stvaranju ove države i o teškim vremenima za hrvatskog čovjeka – istaknuo je uz ostalo po završetku promocije autor Mladen Jurković.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana