Natrag
21.6.2018 14:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Slijede prekršajni nalozi za otpad ugostitelja

9.7.2012 @ 15:55 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Pišu se prekršajni nalozi za tridesetak slučajeva. Očekujem da će po dostavi tih naloga Odluka o komunalnom redu konačno polučiti učinak – kazao je prvi čovjek gradskih komunalnih redara Pero Šimunović na kolegiju komunalaca.

Naime, potaknuti nizom prijava, komunalni redari su u noćnim satima 3. srpnja izvršili nadzor odlaganja otpada iz ugostiteljskih objekata te utvrdili kako se tridesetak ugostitelja ne pridržava Odluke o komunalnom redu. Točnije, otpad se odlaže na mjestima koja za to nisu predviđena i na način na koji to nije dopušteno.

Podsjetimo, prema Odluci, otpad se u povijesnoj jezgri odlaže od 6 do 8 sati ujutro u za to postavljene posude na određenim lokacijama, a odlaganje otpada u najlonskim vrećicama u svakoj ulici je nedopušteno.

Kazne za prekršitelje su pet tisuća kuna za pravnu i tisuću kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Fizička osoba kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od tisuću kuna.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana