Natrag
20.2.2019 12:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

SLAŽETE LI SE S ODLUKOM? Konzervatori naložili uklanjanje kućica sa Straduna

7.12.2015 @ 13:41 Dulist Aktualno
2;2

Podijelite:

Konzervatorski odjel u Dubrovniku još 26. studenog ove godine naložio je hitno uklanjanje ‘neprimjerenih montažnih objekata s prostora Place’, no Grad Dubrovnik ih očito (barem za sad) nije poslušao.

Naime, odgovarajući na upit DuLista o postavljanju adventskih kućica na Stradunu, Konzervatorski odjel uputio nam je dopis poslan gradskom Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, u kojem se ističe kako se navedene građevine postavljaju u najvrjednijoj ulici povijesne jezgre, koja predstavlja njen glavni urbanistički akcent, glavnu komunikaciju između zapadnih i istočnih gradskih vrata.

-Vrijednost Place je upravo u njenoj protočnosti i mogućnosti njenog sagledavanja u cjelini od Velike Onofrijeve fontane do Gradskog zvonika. Postavljanjem montažnih drvenih građevina uzduž Place taj sklad je u potpunosti narušen i podređen pomodnim načinima korištenja – istaknuto je u dopisu Konzervatora, koji slijedom navedeno traže hitno uklananje objekata.

Treba istaknuti kako su konzervatori reagirali u trenutku kada su se kućice tek postavljale. Dopis je poslan i na znanje Službi za inspekcijske poslove zaštite kulturne baštine Ministarstva kulture.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana