Natrag
19.2.2019 01:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

SLAVLJE U REKORDNOJ GODINI Nacionalni park Mljet slavi 58. rođendan

11.11.2018 @ 10:16 Dulist Županija

Podijelite:

Nacionalni park Mljet, naše prvo morsko zaštićeno područje na Sredozemlju, danas slavi svoj 58. rođendan.

Osnovan na današnji dan 1960. godine, NP Mljet postaje ‘meta’ brojnih posjetitelja željnih iskonske i čiste prirode bogate životom i kulturom. Tako se ova godina zaključuje kao rekordna po broju posjetitelja.

Ova godina je značajna i zbog dolaska prvog od tri električna katamarana za prijevoz posjetitelja po Velikom jezeru te potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA vrijedan 36.618.480,26 kuna. Tim sredstvima će se poboljšati i unaprijediti posjetiteljska infrastrukturu, obogatiti kvaliteta i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka.

Proslava rođendana NP Mljet započela je već 22. listopada otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom ‘Otok Mljet, pličina Sveti Pavao / Brodolom s teretom izničke keramike’ u galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu. Osim izložbe, od 24. do 31. listopada održali su se i Dani otvorenih vrata te prigodan program posjete NP Mljet za putnike posljednjeg katamarana Krilo Star u 2018. godini. Slavlje se nastavlja i kroz studeni kada se na otoku otvara i izložba o kulturnoj baštini NP Mljet, a sve povodom Međunarodne godine kulturne baštine.

Ova godina je ujedno i Međunarodna godina koraljnih grebena, a najveći koraljni greben u Sredozemnom moru je svoj dom pronašao u NP Mljet te se stoga 30. studenog u Akvariju u Puli radi prikaz staništa busenastog koralja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana