Natrag
20.2.2019 04:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Skladateljski susret na Lastovu

4.7.2013 @ 17:30 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

U srijedu 3. srpnja dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba počela je svoja ljetna gostovanja nastupom u crkvi Sv. Kuzme i Damjana na Lastovu u organizaciji Općine Lastovo i Turističke zajednice Lastovo.

Gostovali su sa scenskim kolažem „Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss“, koji je za ovu prigodu adaptiran s obzirom da se izvedba održavala u sakralnom prostoru.

Za izvedbe gledatelji su, uz slušanje izvedbe djela W.A. Mozarta,  J.S. Bacha, D. Scarlattija i L. Weissa, koja su naizmjenično izvodili Ivana Jelača na glasoviru i Damjan Bučić na gitari, kroz igru glumice Frana Marija Vranković, koja se prerušila u spomenute skladatelje, mogli vidjeti imaginarni susret četvorice velikana glazbe 18. stoljeća na zabavi Mlečanina Pietra, koji je spomenutu crkvu iznajmio za privatne svrhe.

Tematizirano je tako i iznajmljivanje sakralnih prostora za sekularne svrhe. Umjesto za vrijeme izvedbe u „alkoholčićima i kolačićima“  zadovoljna publika, koju su osim domaćina činili i Poljaci, Slovaci i Slovenci, mogla je uživati nakon izvedbe.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana