Natrag
15.2.2019 23:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sjećanje na Milana

27.10.2011 @ 23:43 Dulist Kultura
7;7

Podijelite:

Otvorena je još jedna izložba u spomen na dubrovačkog književnika Milana Milišića koji je stradao 5. listopada kao prva civilna žrtva u Domovinskom ratu.

Ovoga puta izložba pod nazivom “Sjećanje na Milana” priređena je u Galeriji Otok, u organizaciji Art raionice Lazareti i to povodom dvostruke obljetnice, rođenja i smrti, književnika Milana Milišića (1941-1991).

Izloženi su fragmenti njegova osobnog i profesionalng života – pisma, fotografije, raglednice, bilješke, tekstovi, knjige, novine, pa i mašina.

– Milan Milišić je znao za život povijesne žrtve, za njega je farsa prethodila tragediji. Pa stoga zadnje riječi njegova dnevnika glase”Traje neizbrisivo sjećanje da ne živim u povijesti, nego u farsi” – istaknuo je uz ostalo na otvaranju izložbe filozof Marin Kopić.

Stvaranju ove izložbe doprinijeli su  Ivan Viđen, Hrvoje Ivanković, Mihovil Ercegović, Vedran Benić, Davor Mojaš, Nora Cervelin, Jelena Trpović, Mara Bratoš, Mario Kopić, Lukša Peko,  i Vojo Šindolić. Izložba “Sjećanje na Milana” može se pogledati do 15. studenog.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana