Natrag
25.5.2018 22:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

SJEĆANJE NA LEGENDARNI TURNIR Tonku Marunčiću ‘voda, mlijeko i kruh’

23.11.2016 @ 17:54 Dulist Sport

Podijelite:

Tonko Marunčić pobjednik je prigodnog brzopoteznog šahovskog turnira povodom 25. obljetnice legendarnog ratnog ‘Turnira za vodu, kruh i mlijeko’ u organizaciji ŠK Dubrovnik.

U konkurenciji deset igrača nakon devet kola Tonko Marunčić osvojio je 8 bodova, ispred Srećka Tomića sa 7,5 te Tomislava Musića sa 7 bodova. Naravno, kao i svaki put, najboljima su dodijeljene i ratne nagrade – bidon od pet litara vode, litra mlijeka i štruca kruha.

Podsjetimo, ‘Prvi brzopotezni turnir u ratnim uvjetima’, održan 17. studenog 1991. godine u Gradskoj kavani u jeku najžešćih ratnih razaranja Dubrovnika, postao je jedinstven u svjetskim razmjerima po tada dragocjenom nagradnom fondu: bidon s pet litara vode, litra mlijeka i štruca kruha.

Prvo mjesto i pet litara pitke vode tada je osvojio Nikola Bubica, drugoplasirani osvajač litre mlijeka bio je Vicko Marunčić, dok je trećeplasirani Tomislav Šeparović postao bogatiji za štrucu kruha.

Inače, u ukupnom poretku za 2016. godinu u vodstvu je Gordan Markotić, ispred Tonka Marunčića i Tomislava Musića. Sljedeći turnir, povodom blagdana Svetog Nikole i Dana branitelja Dubrovnika, na rasporedu je u subotu 3. prosinca u 17 sati u prostorijama kluba.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana