Grad

SJEĆANJE NA BRANITELJE Dan simbola ostvarene pobjede i državnosti

SJEĆANJE NA BRANITELJE Dan simbola ostvarene pobjede i državnosti

Obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Danas su župan Nikola Dobroslavić, njegovi zamjenici Marija Vučković i Davorko Obuljen i predsjednik Županijske skupštine Ivan Margaretić povodom ove važne obljetnice položili vijence i zapalili svijeće kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju i kod Spomen križa na groblju Boninovo, tako odavajući počast svim poginulim u Domovinskom ratu.

Vijence su položili i predstavnici Grada Dubrovnika, zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko – neretvanske Tonči Glumac, Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata, HVIDRA Dubrovačko – neretvanske županije, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko – neretvanske županije, Udruga hrvatski domobran, Udruga Daksa 1944/45 te Policijska udruga branitelja.

Župan Nikola Dobroslavić u svom obraćanju na Vjetrenom mlinu zahvalio je svih poginulim i preživjelim hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi postojala današnja slobodna, demokratska i europska Hrvatska. Župan je naglasio važnost ovog blagdana kao simbola pobjede, ostvarene slobode i državnosti za sve hrvatske državljane i našu Županiju koja teži povezivanju s matičnom državom izgradnjom Pelješkog mosta i nastavkom gradnje autoceste do Dubrovnika.

Misa zadušnica služit će se u dubrovačkoj Katedrali u utorak 5. kolovoza u 20 sati.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović