Županija

SJAJNA SEZONA U srpnju 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja

Tijekom srpnja 2015. godine u turističkim odredištima na području županije ostvaren je promet od 309.783 dolazaka i 1.643.539 noćenja što je 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja nego u srpnju prošle godine.

Prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, od početka godine do kraja srpnja registrirano je 794.884 dolazaka i 3.411.131 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 7 posto, a u noćenjima od 5 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 10 posto više, a strani turisti 5 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2014. godine.

Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Njemačke, Francuske, Poljske, BiH, Slovenije, Češke, SAD-a, Norveške, Švedske, Finske itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 1.786.066 noćenja što je 1 posto više od prethodne godine, dok je u u kućanstvima ostvareno 1.240.508 noćenja što predstavlja porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte još

LASIĆ ČESTITAO VATERPOLISTIMA Svaki uspjeh konavoske djece potvrda je našeg rada

Dulist

KUD ‘ŠOKADIJA’ Slavonski ples i pjesme odjekivat će Konavlima

Dulist

USUSRET NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI Općina subvencionira prijevoz župskim učenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija