Politika

Šiša i Maračić šaptom “pali”

Gradski vijećnici bez rasprave su većinom glasova imenovali za ravnatelje Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Umjetničke galerije Dubrovnik – Damira Milata i Vesnu Delić Gozze.

Time su i službeno razriješeni dužnosti dosadašnji ravnatelji Pero Šiša i Antun Maračić, koji su uz Milata i Delić Gozze također bili kandidati za ravnatelje. Njima, je podsjetimo, još 18. studenog ove godine istekao ne samo ravnateljski mandat već i radni odnos pa su se ove dvije ustanove u kulturi, jednako kao i Dubrovački muzeji našle u nezavidnoj situaciji.

Ostale su, naime, bez dosadašnjih ravnatelja, a Gradsko vijeće se sve do danas nije uspjelo sastati. Svemu tome je kumovao Pero Vićan, o čemu je duList već pisao, koji je pošto-poto htio smijeniti Šišu i Maračića.

Ovdje svakako treba spomenuti kako su Šišu i Maračića Gradskom vijeću predložila upravna vijeća njihovih sad bivših ustanova, dok je Maračiću podršku dalo i nadležno Kulturno vijeće Grada Dubrovnika, pa se postavlja pitanje koja je onda uopće uloga upravnih i kulturnih vijeća kad se njihov stav i mišljenje ne uvažavaju.

Na čelo Dubrovačkih muzeja na novi mandat postavljena je dosadašnja ravnateljica Pavica Vilać, koja je na natječaju bila i jedina kandidatkinja.

Pročitajte još

Koje rješenje za bankomate predlaže Jadran Barač?

Dulist

HNS-ovci: ‘Udarac po džepu jedini je lijek za najezdu bankomata’

Dulist

SRĐEVCI O BankoMATU Gradske službe mogle su već odavno djelovati

Dulist