Natrag
23.3.2019 03:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Šipan” drugi put na dražbi

13.10.2011 @ 10:02 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hotel Šipan ponovno će se naći na bubnju, i to 15. studneog, budući da se na javnoj dražbi 15. rujna nitko nije pojavio kao potencijalni kupac. Vrijednost hotela procijenjena je na 31,3 milijuna kuna.

Prema očevidniku nekretnina HGK-a vrijednost hotela procijenjena je na oko 31,3 milijuna kuna, a prodaje se na javnoj draži 15. studenog. Razlog prodaje je podsjetimo ovrha koju je zatražila RBA – Reifeisen banka Hrvatska nakon što vlasnik 'Šipana', tvrtka Petral projekti, nije podmirila svoje dugovanje po kreditu.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, a prema izjavi Iva Župića, odvjetnika banke kreditora RBA Hrvatska, banka će kupiti hotel za iznos koji predstavlja samo dio bančine tražbine, ukoliko se ni na drugoj dražbi ne pojavi zainteresirani kupac.

Hotel se, napomenuto je u uvjetima prodaje, ne može kupiti za iznos manji od jedne trećine procijenjene vrijednosti nekretnine, a kao kupci mogu sudjelovati samo one fizičke I pravne osobe koje najkasnije na dan javne draže uplate jamčevinu koja iznosi 10 posto vrijednosti nekretnine.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana