Kultura

Sinoć izveden ‘Figarov pir’

Sinoć izveden 'Figarov pir'

Izvedba Mozartove komične opere „Figarov pir“ sa studentima Muzičke akademije u Zagrebu za koju su Dubrovačke ljetne igre omogućile slobodan ulaz privukla je brojnu publiku sinoć, 16. srpnja u atrij Kneževa dvora.

„Figarov pir“ komična je opera u četiri čina i jedno od najuspješnijih Mozartovih djela, a u atriju Kneževa dvora na oduševljenje brojne publike izveli su je studenti Muzičke akademije u Zagrebu pod mentorstvom Cynthije Hansell Bakić i u produkciji Kazališta Mala scena. Šarmantna je to opera koja se odigrava u dvorcu grofa Almavivea na dan vjenčanja Figara i Susanne, slugu grofa i grofice Almaviva, a  lako pronalazi put do srca publike, što je i sinoć potvrdio dugotrajan pljesak.

Nakon sinoćnjeg uspješnog predstavljanja studenata Muzičke akademije, studenti studija glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu izvest će plesnu predstavu „Ispod mjeseca“ s izvornom romskom glazbom u kojoj pokret ima narativnu ulogu, a nadahnuta je  romskom kulturom, pričama, legendama i vjerovanjem u magiju. „Ispod mjeseca“ na programu je večeras u 21:30 sati u Kazalištu Marina Držića, a ulaz je slobodan.
 

Pročitajte još

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist

LEROVO ‘ČITANJE GRADA’ Bilješke dubrovačkog vlastelina Toma Basiljevića

Dulist

U KNEŽEVOM DVORU Promocija albuma Bonačić/Corvino/Lipić

Dulist