Natrag
24.4.2019 08:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘SINCERE 2018.’ Digitalna transformacija i njeni socio-ekonomski učinci

24.10.2018 @ 11:36 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Socio-ekonomski učinci digitalne transformacije (Socio Economic Effects of Digital Transformation) tema je 2. međunarodne znanstvene konferencije SINCERE – ‘Smart Ideas and a New Concept of Economic Regenerationin Europe’, koja će se, u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, održati na Sveučilištu u Dubrovniku od 25. do 27. listopada 2018. Svečano otvorenje Konferencije upriličit će se u četvrtak, 25. listopada 2018., u 10 sati, u amfiteatru sveučilišnog Kampusa.

U sklopu svečanosti otvaranja održat će se panel diskusija na kojoj će sudjelovati: Mirna Medica, viša savjetnica u DG NEAR Europske komisije za digitalno društvo i gospodarstvo, prof. Slavo Radošević, savjetnik Europske komisije za pametnu specijalizaciju i profesor na University College London, prof. Alex Coad, savjetnik Europske komisije, jedan od vodećih svjetskih autoriteta u području istraživanja brzorastućih poduzeća i urednik časopisa Researchpolicy, koji se već dugi niz godina ubraja među pet najboljih znanstvenih časopisa na svijetu iz područja ekonomije, i prof. Kate Orton Johnson, sociologinja sa Sveučilišta u Edinburghu.

Drugog dana Konferencije održat će se okrugli stol u organizaciji Ekonomskog instituta u Zagrebu na kojem će biti riječi o mogućnostima pametne specijalizacije i razvoja pametnih gradova u Hrvatskoj.

Tema konferencije je digitalna transformacija europskih gospodarstava. Naime, svijet u kojem živimo sve više postaje digitaliziran. Nove tehnologije mijenjaju naše društvo, kulturu i svakodnevni život. Prije svega, revolucioniraju način na koji naša gospodarstva djeluju. Proizvodi i usluge sutrašnjice bit će digitalni, što otvara mnoge mogućnosti za rast gospodarstava. Put prema iskorištavanju tog potencijala počinje danas i zahtijeva mijenjanje i prilagodbu ekonomske politike.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana