Natrag
17.2.2019 23:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šimunović: Zatvorite gradilište u Sustjepanu

21.7.2012 @ 22:37 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Ekološke udruge Rijeke dubrovačke na čelu s voditeljicom Zelenog telefona Eko-Fona Jadrankom Šimunović uputile su apel građevinskoj inspekciji, komunalnim i sanitarnim službama Grada Dubrovnika.

Sve zbog radova u Sustjepanu, jer smatraju kako je tamnošnje gradilište opasno.
– Već više od 2 mjeseca na ove paklene vrućine ovdje se ne može živjeti od smrada, buke i prašine, a sada je postalo i opasno tuda prolaziti, i autobusima i automobilima. Neka se odmah zatvori ovo opasno građevinsko gradilište u Sustjepanu! – poručuju nam gnjevni „Riječani“ ponajviše stanovnici Sustjepana preko našeg otvorenog Zelenog telefona Eko Fona – piše u apelu Jadranka Šimunović, te nastavlja:

– Što reći nego da je žalosno da se ovo, već sada opasno, gradilište u Sustjepanu u zaštićenom krajoliku Omble nije još zatvorilo nakon naših eko apela nego se i dalje nastavlja iako je obećano da će radove obustaviti početkom srpnja i nastaviti u rujnu kada popuste vrućine…

Kada nakon čekanja na semaforu kod napuštanja Sustjepana prema Mokošici prođete gradskim autobusom zapuhne vas smrad od ustajale usmrđene vode odmah na početku kanala, a onda se vozite na „rizik“ da ne upadnete u neograđeni kanal dubine više od 1 metra u kojem kopa krampom jedan radnik /i ove subote smo bili svjedoci/ u dugim hlačama, bez majice, i bez zaštitne kacige!

Ovo je za ne vjerovati, ali je istinito, možete provjeriti – apelira dalje Šimunović, pohvalivši na kraju „iskusne, strpljive i ljubazne vozače JP Libertas koji nas sigurno dovoze i odvoze unatoč ovim svim opasnostima koje im „vrebaju na putu“ između Sustjepana i nekadašnjeg „Schella“.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana