Natrag
20.3.2019 06:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sidrenje izvedeno po pravilima struke

22.11.2011 @ 17:55 Barbara Đurasović Aktualno
2;2

Podijelite:

Sidrenjem radne skele na Crkvi sv. Vlaha nije učinjena nikakva šteta. Radi se o "nužnoj intervenciji koja prethodi sanaciji teško oštećene fasade"!

Navodi se u tekstu Stručnog mišljenja i nalazu o stanju kamena nakon sidrenja skele na istočnom pročelju crkve sv. Vlaha u Dubrovniku. Mišljenje je napravljeno temeljem očevida na objektu dana 17. studenog 2011. od strane dipl.ing. Hrvoja Malinara, konzervatora-savjetnika.

Angažman Hrvoja Malinara je usuglašen od strane predstavnika Ministarstva kulture – Uprave za zaštitu kulturne baštine, predstavnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, predstavnika Zavoda za obnovu Dubrovnika kao investitora radova te predstavnika tvrtke "Hedom" d.o.o. iz Zagreba kao izvoditelja radova, a o čemu je sačinjeno zajedničko očitovanje – objavio je na svojim službenim stranicama Zavod za obnovu Dubrovnika.

U nalazu se konstatira da prilikom sidrenja radne skele nije učinjena nikakva šteta ( radi se o "nužnoj intervenciji koja prethodi sanaciji teško oštećene fasade"!) i da je izvođač sidrenje iste izveo prema pravilima struke i to kako u građevinskom, tako i u konzervatorskom smislu.

Dana 21.11. dobili smo Stručno mišljenje o statičkoj ispravnosti postavljene skele na pročelju crkve, izrađeno od Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za konstrukciju, te dopis Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine, Odjela za inspekcijske poslove, o nastavku radova – piše na stranici Zavoda za obnovu Dubrovnika.
 

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana