Natrag
21.2.2019 10:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šiblova “Dva pogleda unatrag” u Sponzi

13.7.2013 @ 15:22 Nikša Miletić Kultura

Podijelite:

U sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara i u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku retrospektivna izložba Duška Šibla pod nazivom „Dva pogleda unatrag“ otvorit će se večeras, 13. srpnja u ponoć u atriju palače Sponza.

Na izložbi će biti prikazani radovi nastali posljednjih tridesetak godina, a samo otvaranje večeras u Sponzi obilježit će  svojevrsni slikarski performance. Slikar će pred publikom i uz klavirsku pratnju naslikati djelo naziva „Cijena slobode“ koje će potom biti pridruženo ostalim izloženim radovima, kao posljednje u retrospektivi.

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu, studij slikarstva završio je na londonskom Byam Shaw School of Art, a magistrirao na glasovitom Royal College of Art. Od 1982. godine izlaže samostalno te sudjeluje na mnogim skupnim izložbama u domovini i Europi, a od nedavno se bavi i performansom. Živi i radi u Zagrebu, Londonu i Dubrovniku.
Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 29. srpnja.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana