Kultura

Šiblova “Dva pogleda unatrag” u Sponzi

U sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara i u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku retrospektivna izložba Duška Šibla pod nazivom „Dva pogleda unatrag“ otvorit će se večeras, 13. srpnja u ponoć u atriju palače Sponza.

Na izložbi će biti prikazani radovi nastali posljednjih tridesetak godina, a samo otvaranje večeras u Sponzi obilježit će  svojevrsni slikarski performance. Slikar će pred publikom i uz klavirsku pratnju naslikati djelo naziva „Cijena slobode“ koje će potom biti pridruženo ostalim izloženim radovima, kao posljednje u retrospektivi.

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu, studij slikarstva završio je na londonskom Byam Shaw School of Art, a magistrirao na glasovitom Royal College of Art. Od 1982. godine izlaže samostalno te sudjeluje na mnogim skupnim izložbama u domovini i Europi, a od nedavno se bavi i performansom. Živi i radi u Zagrebu, Londonu i Dubrovniku.
Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 29. srpnja.

Pročitajte još

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dulist

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba Kineske akademije u Umjetničkoj galeriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija