Kultura

Severin von Eckardstein nastupio s DSO-om u punom Dvoru

Jedan od vodećih njemačkih pijanista svoje generacije Severin von Eckardstein u petak navečer je pred punim auditorijem Kneževa dvora održao koncert s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Koncertom je ravnao austrijski dirigent i glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ Christoph Campestrini.

Pijanista je publika imala priliku čuti u Chopinovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u f molu, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Simfoniju br. 3 u D duru ‘Poljsku’ P.I. Čajkovskog, tako da je večer prošla u znaku Poljske.

Ovo je bio prvi put da mladi njemački pijanist nastupa u Dubrovniku. Iza njega su brojni uspješni nastupi u Berlinu, Münchenu, Moskvi, Madridu, Londonu, Parizu, New Yorku, Amsterdamu, Budimpešti, Hong Kongu, Tokiju i Seulu. Njegov talent je došao do izražaja na sjajnim glazbenim festivalima, uključujući Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh / UK, Gilmore Festival u Michiganu / SAD, poznati festival u La Roque d’Anthéron, Francuska, Schleswig-Holstein Music Festival.

Dirigent Christoph Campestrini čest je gost Dubrovnika, a od 2016. godine imenovan je glavnim dirigentom prestižne Bečke dvorske kapele, čime godišnje više puta dirigira Bečkom filharmonijom, zborom Bečki dječaci i muškim zborom Bečke državne opere.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

SLAVLJENIČKA GODINA U Slanici predstavljen godišnji program našeg Orkestra

Dulist.hr

‘DUBROVNIK U HRVATSKOJ POVIJESTI’ Prvo, ali sigurno ne i jedino djelo posvećeno Nenadu Vekariću

Dulist

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija