Natrag
25.3.2019 23:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Severin von Eckardstein nastupio s DSO-om u punom Dvoru

1.9.2018 @ 14:24 Dulist Kultura
11;11

Podijelite:

Jedan od vodećih njemačkih pijanista svoje generacije Severin von Eckardstein u petak navečer je pred punim auditorijem Kneževa dvora održao koncert s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Koncertom je ravnao austrijski dirigent i glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ Christoph Campestrini.

Pijanista je publika imala priliku čuti u Chopinovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u f molu, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Simfoniju br. 3 u D duru ‘Poljsku’ P.I. Čajkovskog, tako da je večer prošla u znaku Poljske.

Ovo je bio prvi put da mladi njemački pijanist nastupa u Dubrovniku. Iza njega su brojni uspješni nastupi u Berlinu, Münchenu, Moskvi, Madridu, Londonu, Parizu, New Yorku, Amsterdamu, Budimpešti, Hong Kongu, Tokiju i Seulu. Njegov talent je došao do izražaja na sjajnim glazbenim festivalima, uključujući Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh / UK, Gilmore Festival u Michiganu / SAD, poznati festival u La Roque d’Anthéron, Francuska, Schleswig-Holstein Music Festival.

Dirigent Christoph Campestrini čest je gost Dubrovnika, a od 2016. godine imenovan je glavnim dirigentom prestižne Bečke dvorske kapele, čime godišnje više puta dirigira Bečkom filharmonijom, zborom Bečki dječaci i muškim zborom Bečke državne opere.

Foto: Vedran Levi

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana